Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde düzenlenen, ‘Sarıkamış Şehitlerini ve Tüm Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü’ Tokat’ta  İl Müdürlüğümüz koordinesinde, İlçelerimizle aynı anda  7’ den 70 ‘e binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Yürüyüşe, Tokat Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Gödekmerdan Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Ak Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Recep Gökçe,Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas, Gençlik Merkezi Koordinatör Müdürümüz Erol Öktem, Kurum Şube Müdürlerimiz Celal Yurdakul, Ömer Besler, İbrahim Tarun, Oktay Düzen, Nafi Demir, Pazar İlçe Müdürümüz Gökhan Zahid, antrenörlerimiz, sporcular, gençlik liderlerimiz, gönüllü gençlerimiz, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıkamış Şehitleri ve Tüm Şehitlerimizi anma yürüyüşümüz Protokol, kurum amirleri, Şube Müdürlerimiz, Onbeşlilerin Torunları,antrenör, sporcu, gençlik lideri, gönüllü gençlerimiz ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayarak hep bir ağızdan söylenen tekbirlerle, Türk Bayrakları ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin omuzlarında taşımız olduğu 60 metre uzunluğundaki bayrağımız ile Cumhuriyet Meydanında gelen Tokat’ lı binler tüm şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar edildi.

Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak sloganı ile gerçekleştirdiğimiz yürüyüş programımız Erenler Garnizon Şehitliğinde tüm şehitlerimiz için ellerin semaya açılarak, okunan dualar ile sona erdi.

Yürüyüş sonunda açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar; 

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 81 il genelinde organize ettiği ve Tokat ‘ tada Valiliğimizin öncülüğünde İl Müdürlüğümüz koordinesinde Sarıkamış Harekâtı’nın 102. Yıldönümü kapsamında Sarıkamış Şehitleri ve Tüm Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü etkinliğimiz ile "gençliğimizin, ecdadın bu ülkeyi ne kadar zor şartlarda vatan yaptığını ve vatan olarak bıraktığını bilmelerini, algılamalarını ve bu algıyla da geleceği kurmalarını istiyoruz. 

Nitekim bunu gençlere iyi aşıladığımızı düşünüyoruz. 15 Temmuz'da gençler millet olma şuuruyla sokaklara çıktılar ve 'Ecdad nasıl şehit olmuş, bu vatanı bu toprakları bize yurt olarak bırakmışsa biz de bunu gelecek nesillere taşıyacağız' dediler. Ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. İnşallah biz de onlardan aldığımız emaneti gelecek nesillere birlik ve beraberlik içerisinde teslim edeceğiz."

“Vatanı, Milleti ve İnançları uğruna can veren ecdadımızın neler hissettiğini biraz olsun anlamak için çocuğu, genci, kadını, yaşlısı ile bugün bir araya geldik. Geçmişimizle, ecdadımızla gurur duyan bir nesle sahibiz. Bizler; İstanbul’un Fethiyle birlikte ortaçağ’a son veren, milli mücadelede Anadolu topraklarını Şehit kanlarıyla sulayan ama düşmana teslim etmeyen bir neslin evlatlarıyız. Bizler; Sayısız Devlet Kuran, Dünyaya hükmeden bir geçmişin mirasçılarıyız.

Böylesine önemli programlara gençlerimizin katılmaları ve şanlı ecdatlarının bu toprakların birliğini ve bütünlüğünü korumak için gösterdiği mücadeleyi yüreklerinde hissetmeleri çok önemlidir. Eğer bizler bir olmanın, birlikte olmanın ve beraber olmanın ne anlama geldiğini doğru anlamazsak veya anlatamazsak bugün ihanet içerisinde olanlara karşı duramayız.

Bugün; Sarıkamış’ta, Kafkaslar ’da, Balkanlar’da, Sakarya’da, Kocatepe’de, Dumlupınar’da birlikte el ele vatan savunması için şehit olanların evlatları olarak beraberce yürüyeceğiz. Birlikte olmak, vatan için toprağa düşen atalarımızı anmak ve bu şuurun iyi anlaşılması için bu yürüyüşleri yapıyoruz. Ülkemizin değeri gençlerimizdir, onların ortaya koyacakları birikimdir. 

Gençlerimizin geçmişimizi iyi bilmeleri, bu ülkenin nasıl kurulduğunu ve aynı zamanda medeniyetimizin nasıl inşa edildiğini anlamaları önemlidir. Burada olmanın anlamı; canıyla, kanıyla bu cennet vatanı bize emanet eden ecdadımızın emanetine bir ömür boyu sahip çıkmaktır. 

Bu Duygularla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Dediği Gibi “ Bir Olacağız, İri Olacağız, Diri Olacağız ve Hep Birlikte Türkiye olacağız diyor, İl ve İlçe Müdürlüklerimiz koordinesinde ağır kış şartlarına soğuk havaya ve yağışa rağmen 7’ den 70 ‘e burada olan herkese İl Merkez ve İlçelerimizde düzenlemiş olduğumuz‘Sarıkamış Şehitlerini ve Tüm Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü programımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.