Dünya Şampiyonu Güreşçimiz Hüseyin Akbaş 28.Ölüm Yıl Dönümünde Kabri başında anıldı.

Dünya Şampiyonu Merhum Güreşçimiz Hüseyin Akbaş 28.Ölüm Yıl Dönümünde İlimiz Almus İlçesi, Çevreli Kasabasında ki Kabri Başında 15 Şubat 2017 Çarşamba günü Saat 10.00’da Anma Töreni yapıldı.

Anma Törenine Tokat Valimiz Cevdet Can, Almus Kaymakamı Cengiz Yaman, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, l Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer, Şube Müdürümüz Celal Yurdakul, Kurum amirleri, STK Temsilcileri, Merhum Hüseyin Akbaşın Aile fertleri, Sporcu Eğitim Merkezi Sporcularımız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan Anma Töreninde, Hüseyin Akbaş’ın Hayatı ve Şampiyonlukları anlatıldı. Anma programına davet edilen, fakat katılamayan davetlilerin gönderdikleri mesajlar okundu.

Anma töreni Çevreli Kasabası Belediye Başkanı Ercan Gürer, Şampiyonlar Şampiyonunun Kızı Semra Akbaş ve Tokat Valimiz Cevdet Can’ın konuşmaları ile devam etti. 

 Tokat Valimiz Cevdet Can konuşmasında "bir sporcuda öncelikle bulunması gereken özelliğin ahlak ve maneviyat olduğunu, Hüseyin Akbaş’ın da bu vasıfları taşıdığını söyledi. Hüseyin Akbaş’ın ülkemize olan sorumluluğunu ömrü boyunca yerine getirdiğini dile getiren Vali Can, “Bizler de onun hatırasını yaşatmak için çaba harcıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından mezar başında Kur'an-ı Kerim okunarak milli güreşçi için dua edildi.

 Yapılan törenin ardından merhumun anısına Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi’nde “Minikler Serbest Güreş Şampiyonası” düzenlendi. Milli güreşçinin hayat hikayesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından 10 kategoride kilolarına göre minik sporcularımız mücadele ettiler. 
Tokat Valimiz Cevdet Can, Almus Kaymakamı Cengiz Yaman, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar ve Merhum Hüseyin Akbaş’ın Kızı Semra Akbaş tarafından Çekişmeli mücadelelerin yaşandığı güreş müsabakaları sonunda kategorilerinde dereceye giren geleceğin şampiyonlarına ödülleri takdim edildi.