81 İlde ve aynı anda.

Gençlik ve spor Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” sloganıyla hayata geçirilen proje İlimizde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Gençlik Merkezimiz koordinesinde,  “Es salatu Hayrun Mine'n Nevm” (Namaz uykudan, daha hayırlıdır diyerek) Hatuniye Meydan Camisinde buluştuk.

Sabah Namazı buluşmaları programımız kapsamında 24 Şubat 2017 Cuma günü Tokat Merkez ve İlçelerimizle bulunan Gençlik Merkezlerimizle aynı anda;

Tokat Merkezde İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas, Gençlik Merkezi Koordinatör Müdürümüz Erol Öktem,Şube Müdürümüz Celal Yurdakul, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aktürk, Tokat KYK Yurt-Kur Öğrencileri, Sivil Toplum Kuruluşları,Liderlerimiz, Tokat Gençliğimizin yoğun katılımları ile Hatuniye Meydan Camisinde Kur’an- ı Kerim tilaveti ve Yasin-i Şerif'in okunmasıyla başlayan etkinliğimizde Sabah Namazı eda edilmiştir.

Namaz sonrası eller semaya açılıp Ülkemizin birlik ve beraberliği ile Tüm Şehitlerimiz ve 15 Temmuz Şehitlerimiz için dualar okunarak, Salavatı şerifler getirildi.

İlçe Protokolü, İlçe Müdürlerimiz, Liderlerimiz ve gençlerimizin katılımlarıyla da Almus’ta – Merkez Cami, Erbaa’da - Büyük Cami, Niksar’ da - Keşfi Cami, Turhal’ da - Şeker Cami, Reşadiye’ de - Çermik Cami ve Zile İlçemizde de Ulu Cami’ inde “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliğimiz gerçekleştirildi.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Cemil Çağlar;

Gençlik Merkezlerimizde Gençlerimizin Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri ve zararlı alışkanlıklardan korunacakları yıl içerisinde organize etmiş olduğu sosyal ve kültürel içerikli projelerden binlerce gencimizin faydalandığı birer cazibe merkezimizdir.

Gençlik ve spor Bakanlığımızın Türkiye genelinde 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Sabah Namazları buluşmaları çerçevesinde İl ve İlçelerimizde yaptığımız planlama ile gençlerimizin yoğun katılımları ile gerçekleştirmiş olduğumuz  “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliklerimiz ile;
"Amacımız gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Milli manevi değerlere sahip gençlerimizin Ülkesine ve Bayrağına daha faydalı olacağı olacaklardır."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlik merkezlerimiz ve tüm birimlerimizce gençlerimiz ile birlikte manevi ve kültürel değerlerimizi korumak için Sabah Namazı Buluşmaları ile sosyal, kültürel ve sportif içerikli projelerimiz gerçekleştirilmeye devam edecektir. 
Bu bağlamda bugün burada Spor Salonlarımızı, Gençlik Merkezlerimizi dolduran gençlerimizle birlikte Sabah Namazında Camilerimizi doldurduk. 

Faaliyetlerimizde bizlere her zaman destek olan başta Sayın Valimiz Cevdet Can’ a, Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu’na İl Müftülüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, KYK Yurt-Kur Müdürlüklerimize ve ilimiz STK temsilcilerine şahsım, kurumum ve gençlerimiz adına teşekkür ediyorum ”dedi

“Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliğimiz Namaz sonrası kahvaltı programı ile sona ermiştir.