Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce AB tarafından toplam 250 Bin TL hibe desteği ile gerçekleştirilecek olan “Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü II” isimli projemizin başvuruları sona erdi.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ar-Ge Birimi proje ekibimiz tarafından;

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği çağrısına yönelik olarak hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 250 bin TL hibe verilmeye hak kazanan 2016-3-TR01-KA105-037085 referans numaralı "Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü II" projemizdeki amaç, zaman ve ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan gönüllü gençleri yurt dışında yaşayan gönüllüler ile bir araya getirerek küresel vatandaşlık fikrine sahip olmalarını sağlamaktır.

24 gönüllü için kısa dönem, 4 gönüllü için uzun dönem faaliyetler içeren ve İtalya, Makedonya, Bulgaristan ve Polonya olmak üzere 4 ülke ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan projemiz için 26  Mayıs – 03 Haziran 2017 tarihleri arasında 17-30 Yaş arası bay-bayan toplam 912 gönüllü gencimiz http://gencgonulluler.gov.tr/ adresinden başvuru yapmıştır.

Avrupa Gönüllülük Hizmeti Köprüsü projemize göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı başvuruda bulunan tüm gençlerimize teşekkür ederiz.

Proje süresince yapılacak olan faaliyetlerle ilgili detaylı bilgi için Linklere TIKLAYINIZ

İtalya - Avrupa Gönüllü Hizmeti 
Makedonya - Avrupa Gönüllü Hizmeti 
Bulgaristan -  Avrupa Gönüllü Hizmeti 
Polonya - Avrupa Gönüllü Hizmeti 

Proje kapsamında gerçekleşecek olan faaliyetler şu şekilde olacaktır;

- İtalya'ya her 6 ay süre için 2 gönüllü faaliyete katılacak olup, toplamda 1 yıl içerisinde 4 gönüllü faaliyetlere katılacaktır.

- Bulgaristan'a her 2 ayda bir 2 gönüllü faaliyete katılacak olup, toplamda 6 gönüllü faaliyetlere katılacaktır. 

- Makedonya'ya her 2 ayda bir 2 gönüllü faaliyete katılacak olup, toplamda 6 gönüllü faaliyetlere katılacaktır.

- Polonya’ya her 2 ayda bir 2 gönüllü faaliyete katılacak olup, toplamda 12 gönüllü faaliyetlere katılacaktır.