Tokat Gençlik Merkezimiz koordinesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Kahramanlarını Anma Programımız Mehmet Akif İnan Spor Salonunda gençlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Vali Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas, Şube Müdürlerimiz, kurum personellerimiz, Sporcularımız ve gönüllü gençlerimizin katılımları ile gerçekleştirilen programımız Tokat Valimiz Sayın Dr.Ömer Toraman'ın merkezimizde açmış olduğumuz 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Resim sergisini gezmesiyle başladı.

 Sala okunması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Aziz şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Dua edilmesi, Cumhurbaşkanlığımız tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgesel filminin izlenmesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Demokrasi gazisi Hasan Yaşar, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını bir kez daha anlattı.

15 Temmuz Gazimizin konuşmalarının devamında programımız Gençlik Merkezleri arası Şiir Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi olan Taha Alperen Bozok'un şiir dinletisi, Gençlerden Ecdada Mektup Yarışmasında ilimizde birinci seçilen mektubun gönüllümüz Seda Yalçın tarafından okunması, gönüllümüz Mustafa Yetgin'in 15 Temmuz temalı kendi yazdığı şiirini okuması ve tüm katılımcıların hep bir ağızdan söylediği 15 Temmuz Demokrasi Marşı ile sona erdi.

Programın ardından Tokat Valisi Dr.Ömer Toraman, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu 15 Temmuz gazisi Hasan Yaşar'a Kur'an-ı Kerim ve Bayrak hediye etti.

İl Müdürümüz Cemil Çağlar Tokat Valimiz Dr.Ömer Toraman’a, Belediye Başkanımız Av.Eyüp Eroğlu ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a günün anısına plaket takdim etti.

Programımız sonunda 15 Temmuz Marşı’nın okunması sırasında Vali Toraman ve beraberindeki protokol mensupları ve katılımcılar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik ettiler.