Tokat Valimiz Sayın Mustafa Taşkesen, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Sporcu Eğitim Merkezi ve spor tesislerimizde incelemeler de bulundu.02 Nisan 2014 Çarşamba günü önce Sporcu Eğitim Merkezimizi ziyaret  etti. Sporcu Eğitim Merkezimizde Geleceğin Şampiyonları sporcularımızla öğle yemeğinde bir araya gelerek sporcularımızla tek tek ilgilendi. Müdür Vekilimiz Cemil Çağlar Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Tokattaki faaliyetleri çalışmaları hakkında sayın valimize bilgi sundular. Tokat Valimiz Sayın Mustafa Taşkesen, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz tarafından alınan eşofman, spor ayakkabısı, çanta, tişört, terlik ve çantadan oluşan spor malzemelerini öğrencilere teslim etti.  

Malzeme dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Tokat Valimiz Sayın Mustafa Taşkesen;

“Öğrencilere düzenli ve disiplinli çalışmaları gerektiğini söyledi. Alınan malzemelerin milletin vergisi ile alınıp, devlet eliyle dağıtıldığını ifade ederek “Bunların hakkını vermeniz lazım. Hakkın vermezseniz hak geçmiş olur. Siz gerekli çalışmayı yapmak zorundasınız. Yenersiniz, yenilirsiniz. Ama çalışmanız lazım. Formanızın hakkını verin. Islatın, ama yenersiniz ama yenilirsiniz, bize çalışmak düşer. Yeterli çalışma yapmamız lazım. Antrenman yapmanız lazım. Özel hayatınıza, beslenmenize, uyku düzeninize dikkat etmeniz lazım” dedi. Şampiyonların kolay yetişmediğine de dikkat çekerek “Başarı kolay gelmiyor. Çalışmak ve dikkat etmeyle oluyor. Disiplin olmazsa bir şey olmaz. Düzenli ve sürekli çalışmak lazım. Bugün 24 saat çalışıyım, yarın dinleneyim yok. Az da olsa sürekli çalışmak lazım. Az ama düzenli çalışmak lazım. Başarılı olanları dinlediğinizde düzenli çalışıldığını görürsünüz” diye konuştu. 

Daha sonra Sporcu Eğitim Merkezimizde incelemelerde bulunan Valimiz Mustafa Taşkesen’e, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekilimiz Cemil Çağlar, 7-9 Haziran 2013 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta yapılan 14-15 Yaş Minik Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda aldıkları 1.lik kupası ile 4-6 Mart 2014 tarihlerinde Bursa’da düzenlenen Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nda takım halinde aldıkları 3.lük kupasını takdim etti. 

Tokat Valimiz Mustafa Taşkesen, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekilimiz Cemil Çağlar, Şube Müdürlerimiz İbrahim Güneş, Doğan Şahin, İbrahim Tarun, Ömer Besler, Oktay Düzen, Nafi Demir, Tokat Amatör Sporcular Kulüp Başkanı Gürsel Yıldız ve Tokatspor Kulüp Başkanı Emin Yılar beraberinde Uzun Burun Ali Yücel Spor Salonu’nda incelemelerde bulundu.