Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısında 28 branşta ve  10.843 öğrencinin katılımları ile Okul Sporları faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar yaptığı açıklamada; 

Okul Sporlarının iki ana paydaşı Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığıdır. Yurt içi spor faaliyetleri bilindiği üzere Spor Genel Müdürlüğü-Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığımızca yürütülmekte ve koordine edilmektedir.

Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, öğrencilerimizin boş zamanlarını faydalı bir şekilde geçirecek, enerjilerini olumlu yönde kullanacak, stresini giderecek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, ruh ve beden sağlığı yerinde fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, hep birlikte spor yapan çocuklarımız, gençlerimiz, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinmekte, bilgi, beceri ve yeteneklerini artıracak en önemli etkinliklerin başında okul içi ve okul dışında katılabilecekleri sportif faaliyetler gelmektedir. 

Sportif etkinlikle bireylerin kendi yetenekleri çerçevesinde düzenli çalışmayı, üstün yeteneği, estetiği, yarışmayı gerektiren bir uygulama olduğundan öğrencinin kişilik görüntüsünü ve uyumunu olumlu yönde etkilemektedir. Öğrencinin spor alanında kazanmış olduğu bilgi, beceri ve yetenekler onun boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek, kötü alışkanlıklardan korunmasını sağlar. Kendine özgüven duygusunu geliştirir.
Okul sporlarındaki öncelikli hedefimiz öğrencilerimize temel spor bilgilerinin verilmesinin yanında üstün yetenekli sporcularının tespit edilip yönlendirilmesi, sporun tabana yayılmasıyla geliştirilmesidir.

Bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak yetenekli ve kabiliyetli gençlerimizi Türk sporuna kazandırmak, Güçlü bir alt yapı oluşturmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği sonucu ve İl / İlçe Tertip Komitelerimizin başarılı çalışmaları neticesinde İl Merkez ve İlçelerimizde 28 branşta bay-bayan toplam 10.843 sporcu Okul Spor Faaliyetlerimize katılım sağlamışlardır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının birinci döneminde İl ve İlçe spor tesislerimizde Voleybol (Gençler-Küçükler), Basketbol (Gençler – Yıldızlar), Futbol ( Gençler), Futsal (Gençler), Hentbol ( Gençler-Küçükler), Masa Tenisi (Gençler), Badminton ( Gençler), Kros, Yüzme (Gençler), Halter, branşlarında bir birinden çekişmeli, heyecanı yüksek centilmence müsabakalar yapılmış ve İlimizi Türkiye Şampiyonası grup elemelerinde temsil edecek okul takımlarımız belirlenmiştir.

Okul Spor Faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde özveri ile çalışan ve emeği geçen tüm spor ve eğitim camiasına teşekkür ederek, 2017-2018 sezonunun ikinci devresinde gerçekleştireceğimiz Dart, Bocce, Güreş, Masa Tenisi, Voleybol, Basketbol, Tenis, Yüzme, Badminton, Atletizm, Karate, Cimnastik, Futbol, Futsal, Hentbol, Okçuluk, Judo,Halk Oyunları,Oyrantiring,Bisiklet,Eskrim,Kick Boks,Halter,Mushu,Özel Sporcular, Taekwondo ve Boks branşlarında yapılacak olan müsabakalarda başarı dileklerinde bulundu. 

(Branş ve kategorilerinde dereceye giren tüm takımlarımıza kupa, sporcularımıza da madalya takdim edilmiştir.)