Gençlik ve Spor Bakanlığımız Ülke genelinde spora ve sporcuya yapmış olduğu büyük destekleri kapsamında İl Müdürlüğü olarak;

Sporun tabana yayılması ve alt yapı sağlanması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar ile İlimizi tüm spor branşlarında yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, kurum olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Valiliğimizin, Belediyemizin ve İl Özel İdaremizin vermiş oldukları büyük destekler sayesinde İl ve İlçelerimizde Güçlü Türkiye’ mizin Güçlü Gençlerinin her türlü sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürecekleri günümüz teknolojisine uygun olarak hizmete açtığımız modern tesislerimiz gençlerimiz tarafından dolu dolu olarak kullanılmaktadır.

Büyük başarılar elde ederek bizleri gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik eder ve onları en iyi şekilde hazırlayarak başarı çıtalarını her daim yüksek tutmalarını sağlayan tüm antrenörlerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim ”dedi.


20-30 Ocak 2018 tarihleri arasında;

Taekwondo’nun Ateşli Şampiyonu

Tokat Belediye Plevne Spor Kulübününe Lisanslı İlimiz Sporcusu Orkun Ateşli Antalya ilinde gerçekleştirilen İsmet Iraz Büyükler Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 80 Kiloda tatamiye çıkmış ve namağlup olarak Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Atletizmde Zirvedeyiz


Atletizmin Altın Adamı Davut Gürel

20-21 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul’da yapılan U16 Atletizm Salon Türkiye Şampiyonasında Tokat Anadolu Gençlik Spor Kulübüne Lisanslı İlimiz Sporcusu Davut Gürel Uzun Atlamada 6.50 metre atlayışı ile Türkiye Şampiyonu, Yüksek Atlamada Türkiye İkincisi olmuştur. Başarılı Sporcumuz elde ettiği derecelerle Atletizm Milli Takımı hazırlık kampına davet edilmiş ve çalışmalarına devam etmektedir.

Atletizmin Altın Geleceği Abdülkadir Ateş

29-30 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul’da yapılan U14 Atletizm Salon Türkiye Şampiyonasında Turhal Güreş Severler Spor Kulübüne Lisanslı İlimiz Sporcusu Abdülkadir Ateş Uzun Atlamada 5.39 metre atlayışıyla Türkiye Şampiyonu, 60 m. koşuda 7.94 saniye derecesiyle Türkiye Üçüncüsü, Melisa Öztürk Yüksek Atlamada 1.20 metre ile Türkiye Dördüncüsü ve İl karması erkek takımımız 4x100 Bayrak Yarışında Türkiye Dördüncüsü, İstanbul-Ataköy Spor Salonunda düzenlenen Gençler Salon Türkiye Atletizm Şampiyonasında Tokat'ı temsilen katılan Milli sporcumuz Selma İsot 3000 m. Salon derecesini 66 saniye geliştirerek Türkiye Ücüncüsü oldu. Sporcularımız elde ettikleri bu dereceler ile Atletizmde başarı çıtasını yükseltmişlerdir.

Satranç Milli Takımında İki Tokat’ lı

20-26 Ocak 2018 tarihleri arasında Antalya’ da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında İlimizi temsil eden Milli Sporcumuz Efe Hakan Öztürk Küçük 12 Yaş erkekler genel kategorisinde Türkiye İkincisi olarak kürsüde yer almıştır. 

Şampiyonada Yıldızlar 14 Yaş Kızlar kategorisinde ilimizi temsil eden sporcularımızdan Zeynep Gökçe Şahin, Milli Sporcumuz Efe Hakan Öztürk Uluslararası Şampiyonalarda Ülkemizi temsil edeceklerdir.