Avrupa Gönüllü Köprüsü projemiz kapsamında İtalya’dan gelerek İlimizde çalışmalarına devam Gönüllü Gençlerimiz Dışişleri Bakanlığı tarafından Erasmus Kapadokya etkinliğine katılım sağladılar.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü AR-GE Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2017-2-TR01-KA105-047494 referans numaralı “Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü III” isimli proje kapsamında İlimizde faaliyetlerde bulunan Riccardo D’Acquisto ve Letizia Martinis isimli gönüllülerimiz, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından organize edilen “Erasmusdays Kapadokya” etkinliğine katıldı.

İki gün süren etkinliğin ilk gününde “Erasmus+ Programı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Nevşehir ilindeki öğretmen ve eğitimcileri bir araya getiren toplantıda Erasmus+ Programının detaylarına ilişkin teknik bilgiler verildi, il genelinde kabul edilen projelerin stantları yer aldı. 

Etkinliğin ikinci günü, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın açılış konuşmasının ardından “Kapadokya Kızılçukur Vadisi Yürüyüş Etkinliği” ile başladı.

Konuşmasında Türkiye’nin  sosyal, kültürel ve coğrafi olarak Avrupa’nın bir parçası olduğuna değinen Kaymakcı Erasmus+ Programının ülkemizden tüm gençlere açık olduğunu ve Avrupa’nın geleceği olan gençlerimizin bu programdan en iyi şekilde faydalanması için çalışıldığını belirtti. Erasmus+ gönüllüleri ile gençlerin biraraya geldiği yürüyüş etkinliği esnasında Erasmus+ Programının gençlere sunduğu eğitim, staj ve gönüllülük fırsatları konuşuldu.

Etkinliğin ikinci bölümünde Erasmus+ kapsamında ülkemizde bulunan İtalyan gönüllümüz Riccardo Dacquisto ve Fransız gönüllü Roxane Declerq “Seramik ve Çömlek Yapım Etkinliği”nde hatıra olarak kendi çömleklerini yaptı.

Erasmusdays Avrupa çapında 37 farklı ülkede 1300’den farklı etkinlikle 12-13 Ekim tarihlerinde kutlandı. Ülkemiz Erasmusdays kutlamalarında 150’yi aşkın etkinlikle yer aldı.