T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı destekleriyle Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü AR-GE Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan TR-3-TR01-KA105-037085 referans numaralı “Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü II” isimli proje başarılı bir şekilde tamamlandı.

01 Mart 2017 tarihinde başlayıp 30 Kasım 2018 tarihinde başarıyla tamamlanan proje kapsamında 12 gönüllü Polonya’ya, 6 gönüllü Bulgaristan'a, 6 gönüllü Makedonya’ya ve 2 gönüllü de İtalya’ya gönderildi. 

Projenin ana hedefi, farklı kültür ve toplumlar arasında anlayış ve güven duygusunu geliştirmek, konuşup dinlemek suretiyle diyalog kurmak ve Ülkemiz gençleri ile Avrupa gençlerini bir araya getirmek, kaynaşmalarını, fikirlerini paylaşmalarını, yeni dostluklar geliştirmelerini, ortak ürünler üretmenin ve paylaşmanın değerini yaşayarak öğrenmelerini temin etmekti. Gönderilen gönüllüler bu hedefi en iyi şekilde yerine getirip vatana döndüler.

Uygulanan proje sayesinde gönüller; Ülkemizin güzelliklerini ve kültürünü uluslararası arenada tanıtma fırsatı buldular. Farklı kültürlerle kültürümüzü harmanlayarak vatanımızın güzelliklerini yaymada bir köprü vazifesinde bulundular.

Gönüllülerin edindiği tecrübeler YouthPass sertifikası ile belgelendirildi. Verilen bu belge sayesinde gençler; edindikleri donanımları profesyonel ve sosyal hayatlarında daha iyi değerlendirebilme imkanına sahip oldular.