Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin üçüncü etap çalışmalarımız İl ve İlçe Spor tesislerimizde başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi olan ve 7 Mayıs itibariyle Tokat İl genelinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde uygulanan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin üçüncü etap çalışmaları İl ve İlçe Spor tesislerimizde başladı.

07 Mayıs 2018 tarihinde başlattığımız ve 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında İl genelinde 3. Sınıfta okuyan 4 Bin 22 öğrencimizin yer aldığı taramalarda öğrencilerin boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti ve 20 metre sürat koşusu gibi kriterlerde değerlendirilerek sayısal değerleri alınmıştı.

Tarama sonunda tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren 856 İlkokul 3.Sınıf öğrencimiz ile üçüncü etap çalışmaları Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerimiz bünyesinde alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde il ve ilçe spor tesislerimizde devam etmektedir.

Yaklaşık 8 hafta devam edecek ikinci etap eğitimlerinde öğrencilerin, İl Merkez ve İlçelerimizde oluşturduğumuz ekipler tarafından, fiziksel eğitim kartları uygulanarak, Şubat ayında yapılacak olan yeni taramaya tabi tutulacaklardır.