Mülteci gençlerimizin elde ettikleri başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, gençlerle yakından ilgilenerek, sohbet ederek, Ülkemize sığınan ve İlimizde ikamet eden Suriye, Irak ve Afgan uyruklu mülteci çocuklarının gözyaşlarının dindirilmesi, savaş esnasında yaşamış oldukları acıların biraz olsun hafifletilmesi, suça sürüklenmelerinin önlenerek, ahlaklı ve sorumluluk bilincine sahip birey olarak yetişmelerinin sağlanması, güvenli ortam olan spor tesislerimizle gençlerimizin hizmetindeyiz. Sportif ve Kültürel faaliyetlerle mülteci gençlerimize yönelik projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz ”dedi.

Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer' de Mülteci gençlerimizin Sportif faaliyetler ile her türlü bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan uzak durarak takım olarak elde ettikleri başarılardan dolayı memnuniyetini dile getirerek İlimizi en iyi şekilde temsil eden sporculara teşekkür etti.

Mülteci gençlerde kendilerine sağlanan bu imkânlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, spor sayesinde öz güvenlerinin geliştiğini, aynı zamanda da yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurduklarını söylediler.

Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, İl Müdürümüz Cemil Çağlar ve Spor Şube Müdürümüz Ömer Besler tarafından sportif etkinliklerde ilimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımıza teşekkür belgeleri takdim edilerek, başarılarının devamını dilediler.

MÜLTECİ GENÇLERİMİZDEN OLUŞAN FUTBOL TAKIMININ ELDE ETTİĞİ DERECELER

2018 yılında İlimiz ev sahipliğinde Sivas, Ankara, Amasya, Trabzon ve Kayseri illerinden takımların katılımıyla gerçekleştirilen Şehirlerarası Futbol Turnuvasında İlimizi temsil eden Mülteci gençlerimiz Şampiyon olmuşturlar.

2016 Yılında Kayseri İlinde Tokat, Sivas, Ankara, Amasya, Trabzon ve Kayseri illerinden takımların katılımıyla gerçekleştirilen Şehirlerarası Futbol Turnuvasında İlimizi temsil eden Mülteci gençlerimiz Şampiyon olmuşturlar.

2017 yılında Sivas İlinde Tokat, Ankara, Kayseri, Amasya, Trabzon ve Sivas illerinden takımların katılımıyla gerçekleştirilen Şehirlerarası Futbol Turnuvasında İlimizi temsil eden Mülteci gençlerimiz Şampiyon olmuşturlar.