Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün personellerin ve gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği  A1 İngilizce Kursu başladı. 10 hafta sürecek olan kursa katılanlara gönüllü eğitmenler tarafından ders verilecek. 

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından akredite edilmiş kuruluş olarak, Avrupa Gönüllü Hizmeti programı kapsamında uyguladığı “Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü 3” isimli proje çerçevesinde İngilizce kurları açmaya devam ediyor. AR-GE Şube Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen A1 Seviye İngilizce Kursu, İspanya’da uyguladığımız bir projenin gönüllü katılımcısı ve İtalya’dan gelen Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Gönüllüsü tarafından veriliyor. İspanya Katılımcısı Yeliz Cansız ve İtalyan Letizia Martinis kursiyerlere İngilizce kursu veren gönüllü eğitmenler oldu. Toplamda 30 kişinin eğitim alacağı kurs 10 hafta sürecek. Kurs eğitimleri Salı ve Perşembe günlerinde Tokat Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, yabancı dil eğitiminin önemli olduğunu belirterek, “Küreselleşen Dünyanın ortak dili İngilizcedir. İngilizceyi öğrenerek; küresel değişime ayak uydurabilirsiniz, potansiyelinizi açığa çıkarabilirsiniz, öz güveninizi arttırırsınız, yaşam standartlarınızı yükselten fırsatlar karşınıza çıkabilir, hayalinizdeki işe girebilirsiniz, kaliteli eğitim alabilirsiniz ve pratik düşünme yeteneğinizi ve hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Bu çerçevede personellerimizin ve gençlerimizin İngilizce öğrenmelerini sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.