Çin Halk Cumhuriyeti’nin Nanjing kentinde 16-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ve 204 ülkeden gelen binlerce sporcunun yer aldığı 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, güreşten boksa, kürekten tekvandoya kadar birbirinden farklı branşlarda ülkemizi başarıyla temsil eden Milli sporcularımız biri altın olmak üzere 10 madalya kazandı.

Judonun Altın Kızı Melisa 
Judoda 44 kiloda ter döken Milli sporcumuz Melisa Çakmaklı, finalde rakibine karşı üstün bir performans sergileyerek altın madalyaya uzandı. Final mücadelesine kadar rakiplerini başarılı sonuçlarla saf dışı bırakan Melisa, finalde Azeri Leyla Aliyeva'yı yenerek ülkemize Çin'deki tek altın madalyasını kazandıran isim oldu.

Güreşte grekoromen 42 kiloda Fatih Aslan ile 70 kiloda Tuğba Kılıç, tekvandoda ise 55 kiloda Fatma Sarıdoğan gümüş madalya elde ederken, boksta 64 kiloda Adem Furkan Avcı ile 51 kiloda Neriman Istık, Judoda 55 kiloda Oğuzhan Karaca, Tekvandoda +73 kiloda Talha Bayram, güreşte 46 kiloda Cabbar Duyum ve kürekte Gökhan Güven-Eren Can Aslan ikilisi bronz madalya kazandı.

"Gençlerimiz bu başarıları, daha güçlü bir sportif geleceğin ilk adımları"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi başarıyla temsil eden sporcuları tebrik ederek, Türkiye'nin sportif yatırımlarının meyvelerinin uluslararası organizasyonlarda toplamaya başlamasının önemine değindi.
Özellikle gençlik olimpiyat oyunlarında kazanılan başarıların geleceğin sportif başarıları adına önemli bir ipucu olduğunun altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Öncelikle, Çin'de bugün tamamlanan 2. Gençlik Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil eden bütün sporcularımızı tüm kalbimle tebrik ederim. Bu tür organizasyonlara katılmanın, sporcularımızın tecrübelerine çok büyük katkılar sağladığına eminim. Ayrıca, orada madalya kazanarak bizleri onurlandıran gençlerimize de şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Çin'de kazandığımız 10 madalya, Türkiye'nin başarı dolu bir sportif gelecek hedefinde önemli bir nokta. İnanıyorum ki gençlerimiz bu başarıları, daha güçlü bir sportif geleceğin ilk adımları olacaktır.”