Türkiye Voleybol Federasyonunun 2014-2015 yılı Eğitim programında yer alan Uluslararası, Uluslararası aday, Ulusal, Ulusal aday hakem ile Ulusal Gözlemci Seminer ve Klasman Belirleme Sınavları 1.Grup Hakem ve Gözlemci Gelişim Semineri ( Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Ordu, Rize Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat) 17 ilden 28 Gözlemci ve 92 Ulusal Hakem olmak üzere toplamda 120 kişinin katılımları ile 29-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında İlimizde gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü Tokat Valimiz Cevdet Can ve Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, Hakem ve Gözlemcilerle yemekte bir araya geldiler.

Tokat Valimiz Cevdet Can yaptığı konuşmada;

Tokat’ın voleybol ve güreş başta olmak üzere birçok spor dalında önemli başarılar kazandığını, bu spor dallarına büyük katkılar sağladığını söyledi. Gümenek bölgesinde 200 dönümlük bir alanın 30-40 dönümünün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edileceğini söyleyen Vali Cevdet Can, bu alanda voleybol, tenis, atıcılık, okçuluk ve karakucak sporları için tesisler yapılacağını bu tesisleri vatandaşların rahatlıkla kullanabileceklerini söyledi. 

Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada;

Tokat'ın Voleybol yatağı olduğunu belirterek; "Sizleri ilimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah Tokat'ı kültürüyle, havasıyla, güzellikleriyle tanımış olacak ve buradan mutlu ayrılacaksınız. Tokat'a gelmeden önce insanlar bozkırların içerisinde veya toprağı çorak gibi anımsıyorlar. Ama buraya geldiğinde insanlar bu güzel şehri görünce özellikle tarihini kültürünü müşahede ettikçe çok mutlu olduklarını bizlerle paylaşıyorlar. Bizde inşallah Tokat'ımızı tanıtma anlamında Sayın Valimizle birlikte güzel adımlar atmaya gayret ediyoruz. Sizin gibi dışarıdan gelen insanların birer gönüllü elçi olarak Tokat'ın tanıtımında sizlerin de katkı sağlayacağınızı umuyoruz.

Tokat'ın spor anlamında özellikle voleybol anlamında da sizin gördüğünüz gibi gerçekten merkez olduğu bir yer. Son 15-20 yıldır birinci ligde oynayan bir takıma sahip. Geçen yıl bir takım sıkıntılardan dolayı ligden düşmüş. Ama önümüzdeki sezon Belediye Plevnesporumuzu birinci lige tekrar çıkartıp hem Tokat'ın tanıtımına hem de voleybola katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmaların bitiminde Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ Seminerin İlimizde Gerçekleştirilmesinde vermiş oldukları büyük desteklerinden dolayı Tokat Valimiz Cevdet Can’ a ve Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu’na birer plaket takdim etti.

Valimiz Cevdet Can ve Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ‘ da Türkiye Voleybol Federasyon'undan gelen temsilcilere Tokat’ımıza özgü hediyeler takdim ettiler.