Karne Hediyesi olarak gençlere 5.000 kitap hediye eden, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  sosyal medyadan yayımladığı mesaja gençlerin yoğun ilgi göstermesinin ardından 5.000 kitap daha hediye edileceğini açıkladı.

 

Yarıyıl tatillerini geçiren gençlere sosyal medya aracılığı ile mesaj gönderen Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Twitter hesabından “ Yarıyıl tatilinde kitapseverleri yeni eserlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Seçtiğimiz yeni 10 kitaptan yine 5.000 arkadaşıma hediye edeceğim.” paylaşımı yaptı.

 

Pandemi nedeniyle alışılagelmişin dışında bir durumda eğitim hayatlarına devam eden öğrencilere ilk günden itibaren desteğini gösteren Kasapoğlu, okulların tatile girdiği ve Koronavirüs ile mücadele kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle evlerinde olacak gençlerin kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı yayınlarından en seçkin kitapları hediye etmeye başladı.

 

Geçen hafta yaptığı paylaşım ile 5 bin kitap hediye edeceğini duyuran Bakan Kasapoğlu, Turgut Uyar ve Refik Halid Karay gibi Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinin eserlerinden Şeker Portakalı ve Moby Dick gibi gençlerin gelişimine katkıda bulunacak eserleri öğrencilerle buluşturmuştu.

 

Bu haftaki paylaşımıyla ise Bakan Kasapoğlu, Reşat Nuri Güntekin, Ernest Hemingway, Ahmet Hamdi Tanpınar,  Cahit Sıtkı Tarancı, Annemarie Schimmel, gibi önemli isimlerin kitaplarının gençlerle  buluşturacak.

 

Türkiye’nin çok daha parlak bir geleceğe sağlam adımlarla ilerleyebilmesi için okumanın önemine her fırsatta vurgu yapan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kitap hediyeleri ile gençlerin gelişimine sağladığı katkılara bir yenisini daha ekledi.