Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Spor Şube Müdürümüz Oktay Düzen, Sicil Lisans Şube Müdürümüz Ömer Besler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Duran Erdoğan,Okulsporları İl Temsilcisi Volkan Vural, Spor Servis Şefi Abdülkadir Nakaç, kurum personelimiz ve beden eğitimi öğretmenlerinin katılımları Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu toplantı salonunda;

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı Okul Spor faaliyetlerini değerlendirmek, 2014-2015 Okulsporları faaliyetlerini planlamak ve Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemiyle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına müteakiben Açılış konuşmaları ile devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar;

2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılı Okulsporlarında 20 branşta 5008 Erkek, 2459 Bayan olmak üzere 7467 öğrenci katılım sağlamışlardır. Gerçekleştirilen müsabakalarda siz değerli beden eğitimi öğretmenlerimizin emeği çok büyük, hep birlikte bu sayıyı daha üst seviyelere çıkararak, daha fazla gencimizi sporla buluştururuz.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Ülkemizdeki gençlerimizin daha nezih ortamlarda sportif etkinliklerde bulunmaları için Spor tesisleri yapımına hız vermiş ve bu yatırımlardan İlimizde büyük ölçüde pay almıştır.

Bu doğrultuda Spor Salonu olmayan ilçemiz kalmayacak ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi toprak ve beton zeminli sahalardan kurtarmak için Pazar ve Artova ilçelerimizde sentetik sahalarımızın yapımı tamamlanarak hizmete açılmış, Zile ilçemizde yapımı devam etmekte olup, Turhal ilçemizde de ihalesi gerçekleştirilerek en kısa sürede sentetik futbol sahalarımızın yapımı tamamlanarak gençliğimizin hizmetinde olacaklardır. Hedefimiz, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak sportif faaliyetler içerisinde olmalarını sağlayarak sağlıklı ve huzurlu bir geleceğe sahip olmaları için çalışmalarımıza özverili bir şekilde devam edeceğiz.

İl Müdürümüz konuşmasının devamında 2013-2014 Yılı Okulsporların da vermiş oldukları desteklerden dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor,2014-2015 eğitim yılı Okul Sporları faaliyetlerinde desteklerinizi bekliyor başarılar diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı; İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımız ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte yapılacak olan faaliyetlerde özverili bir şekilde çalışacaklarını, çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora kazandırmak için gerekli tedbirleri alacaklarını bildirdi.

Spor Servis Şefi Abdülkadir Nakaç tarafından yapılan "Okulsporları Yönetim Bilgi Sisteminde yapılan değişiklikler ile 2013-2014 Eğitim yılı Okulsporları değerlendirmelerini" içeren sunum ile devam eden toplantı da Soru –Cevap bölümünde Okulsporları Faaliyetlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili fikir alışverişlerinde bulunularak toplantı sona ermiştir.