Güney Kıbrıs’ ın Başkenti Limasol ‘da devam eden Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasının ilk gününde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz birimlerinden Sporcu Eğitim Merkezimizde yetişen, Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Milli Haltercimiz Ferdi Hardal 56 Kilo sıkletinde iki bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Genç erkekler 56 kiloda yarışan sporcumuz Ferdi Hardal, koparmada ilk hakkında 97 kg kaldırışıyla 4. sırada tamamladı.

Silkmedeki 121 kg’ ı kaldırışıyla üçüncü olarak bronz madalya kazanan, Sporcumuz Ferdi Hardal, silkmede ve koparmada yapmış olduğu başarılı kaldırışlarıyla toplamda 218 kg ulaşarak ikinci bronz madalyasını kazanarak Avrupa Üçüncüsü olmuştur.

Gençler Avrupa Şampiyonasında erkekler 56 kg' da 2 Bronz madalya kazanarak Avrupa 3. sü olan sporcumuz Ferdi Hardal madalyalarını Türkiye Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar ' dan adlı.

Antrenörleri nezaretinde çalışmalarına sistemli bir şekilde devam eden İlimizin halterdeki gururlarından Ferdi Hardal’ ı Güney Kıbrıs’ ın Başkenti Limasol kentinde gerçekleştirilen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında elde ettiği Avrupa Üçüncülüğünden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.