Türk Güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan İlimizde yeni şampiyonların yetişmesini sağlamak hedefiyle;

Gözova Köyü, Ormanbeyli, Çat Kasabası, Reşadiye, Niksar İsmet Kaya Özden, Ticaret Meslek Lisesi, Tokat Anadolu Lisesi, Çevreli, Almus ve Çıkrık köyünde Türkiye Güreş Federasyonunun destekleriyle oluşturulan Güreş salonları ile birlikte toplamda 500 gencimiz güreş branşında deneyimli antrenörlerimiz nezaretinde çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedirler.

İl Müdürümüz Cemil Çağlar beraberinde Şube Müdürlerimiz Ömer Besler, Celal Yurdakul, Selahattin Arslan ve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nurettin Dağdelen ile birlikte altyapı merkezlerimizde devam eden güreş antrenmanlarını yerinde inceledi.

‘SPORU GENÇLERİMİZİN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ’’

Kurum olarak birçok branşlarda alt yapı geliştirme çalışmalarımız devam ediyor.

Bu bağlamda yatırım programımız kapsamında yeni yaptığımız Halter Salonu, yapımı bitme aşamasında olan Okçuluk Salonumuz ve Uluslararası Standartlara uygun olarak yapılan Güreş Antrenman ve Kondisyon Salonumuzla birlikte İlimizde başarılı sporcular yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Türkiye Güreş Federasyonunun destekleri ile Ata Sporumuz Güreşte oluşturulan alt yapı merkezlerimizde, antrenörlerimiz nitelikli sporcu yetiştirme hedefiyle sistemli ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar.

Bu kapsamda;

İl Müdürlüğümüz ve Türkiye Güreş Federasyonu işbirliği içerisinde ilkini 13 Aralık 2014 tarihinde Niksar İlçemizde 11 sıklette 110 sporcumuzun katılımıyla düzenlediğimiz Minik Erkekler Serbest Güreş Turnuvası ile Türk Güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan İlimizi gelecekte Uluslararası Arenada en iyi şekilde temsil edecek, bir birinden güçlü sporcular yetiştirmek hedefindeyiz