İlimizin yetiştirmiş olduğu Voleybol’ un efsane ismi Burhan Yamanoğlu İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

İl Müdür Vekilimiz Celal Yurdakul, Şube Müdürlerimiz İbrahim Güneş, İbrahim Tarun, Ömer Besler, Oktay Düzen, Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın ve Kurum Mühendisimiz Ahmet Yardımcı ile bir araya gelen Burhan Yamanoğlu, 1953 yılında başladığı Voleybol hayatıyla ilgili anılarını paylaştı.

Hayatı boyunca birçok sportif faaliyette bulunan Yamanoğlu;

Öğrencilik dönemlerinde Ankara Üniversitesi Spor Kolu Başkanlığı ile spor hayatına başlayarak, 1953 yılında Ülkemizde kurulan ilk Milli Voleybol takımına seçilerek Milli Forma altında başarıdan başarıya koşan Voleybolumuzun efsane ismi Burhan Yamanoğlu 1954 -1959 yılları arasında Voleybol Milli Takımımıza Sporcusu, Takım Kaptanı ve Antrenör olarak büyük hizmetler vermiştir.

Efsane Sporcumuz Tokat’ a geldikten sonra 1963-1964 yıllarında Voleybol İl Temsilciliği görevini sürdüren Yamanoğlu İlimizde kurduğu ve bizzat oyuncu olarak oynadığı Voleybol İl karması takımıyla Ankara ilinde gerçekleştirilen Ali İhsan Kalmaz Bölgeler Karması Voleybol Turnuvasında İstanbul ve Ankara karmalarından sonra Tokat İl karması takımımızı Türkiye 3.’ Üncüsü yapan Yamanoğlu İlimizde Voleybolun altyapısını oluşturmak üzere Voleybol antrenörlüğüne devam ederek birçok yetenekli genci Türk Voleybolu’ na kazandırmıştır.

1964 Yılında Fahri Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü görevine başlayan İlimiz Sporuna büyük hizmetler gerçekleştiren ve görevi sırasında bugün ki Gazi Osman Paşa Stadyumunun yapılmasında ve ilimizden birçok spor branşında başarılı Milli sporcuların yetişmesinde pay sahibi olan Yamanoğlu 1967 yılında bu görevinden ayrılarak, Voleybol Federasyonu Yönetim kurulunda çeşitli görevler almıştır.
Duygulu anların yaşandığı ziyarette, Yamanoğlu Voleybol oynadığı dönemin zor şartlarından bahsederek günümüzde spor yapan gençlere de tavsiyelerde bulunarak;

“Sporcu taşıdığı formanın hakkını vermeli. Ben oynadığım dönemlerde iki şeyi kendime ilke edinmiştim, ahlaklı ve oynadığım takım formasının hakkını veren, disiplinli ve örnek sporcu olmak. Ben bu ilkelerden hiç taviz vermedim. Sağlığımın el verdiği ve aktif olarak Voleybol oynadığım hemen hemen her sezon da şampiyonluk sevincini yaşadım.”

Ziyaret sonunda İl Müdür Vekilimiz Celal Yurdakul tarafından;

Bir tanesi Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda sergilememek üzere İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlatılan, Voleybol’ un Efsane ismi Burhan Yamanoğlu’ na Milli Takım Forması ile çekilen fotoğrafı hediye edilmiştir.