2016 yılının ilk dört ayı içerisinde Uluslararası ve Ulusal olmak üzere toplamda 21 dev organizasyona ev sahipliği yapan İlimizde, Spor Organizasyonları düzenlenmeye devam ediyor.

Spor faaliyetleri toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Sporun evrensel değerlerinde, toplumlarda insanları guruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar, vb. özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir yaklaşım ( FAİR PLAY ) ortaya konur.

Modern toplumların yaşamının önemli bir parçası olan TURİZM içinde spor son yılarda çok önemli bir yere gelmiştir. Bu ilişki sporun insan ve toplum yaşamında önemli bir yer almaya başlaması ve turizm sektörünün bundan faydalanmak istemesiyle ortaya çıkmıştır.

Spor Turizmi sayesinde ilimizin marka değerini yükselterek,  Sosyal ve Ekonomik açıdan da büyük destek sağlayacak olan daha birçok şampiyonalara ev sahipliği yapmak için kurum olarak çalışmalarımız devam etmekte ve yapmış olduğumuz başarılı organizasyonlar ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından İlimize peş peşe Ulusal ve Uluslararası Şampiyonalar verilmektedir.

Bu Kapsamda; 2016 yılının ilk dört ayı içerisinde Uluslararası ve Ulusal olmak üzere toplamda 21 dev organizasyona ev sahipliği yapan İlimizde, Mayıs ayının ilk haftasında Dart, Hentbol ve Voleybol branşlarında 25 ilden yaklaşık olarak toplamda 600 bay, bayan sporcunun katılımıyla Spor Organizasyonları düzenlenmeye devam ediyor.

Mayıs ayı İlk haftasında ev sahipliği yaptığımız organizasyonlar
  • Hentbol Gençler Bay-Bayan Kulüplerarası Yarı Final Müsabakaları  Ali Yücel Spor Salonu ( 30 Nisan – 02 Mayıs )
  • Dart Yıldız-Genç Bay-Bayan Okulsporları Grup Müsabakaları Gençlik Merkezi Mehmet Akif İnan Spor Salonu ( 03 – 06 Mayıs )
  • Voleybol Genç Erkekler Kulüplerarası Grup Müsabakaları Hüseyin Akbaş Spor Salonu ( 05 – 08 Mayıs )