Avrupa Dayanışma Programı (ADP),  gençlerin 2 ila 12 ay yurtdışında tam zamanlı gönüllü faaliyetlerinde bulunmalarına fırsat veren bir organizasyondur. Bu program 18-30 yaş arasındaki tüm gençlere açıktır.

Başvuru için https://gencgonulluler.gov.tr/Activity/Detail/52696
Avrupa Dayanışma Programı (ADP), gönüllü katılımcılar, ev sahibi kuruluş ve gönderici kuruluş arasında bir anlaşmaya dayanır. Gönüllüler farklı ülkelerde farklı projelere katılma ve deneyim kazanma imkanı bulurlar. Katılmak istediği ADP programını ilgi alanlarına göre seçebilen gönüllüler, ev sahibi organizasyon tarafından kabul ya da reddedilirler.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ADP programına; gönderici kuruluş (sending) ve ev sahibi kuruluş (hosting) statüsünde dahildir.
Ayrıntı bilgi için tıklayınız.

ADP’ye başvuracak gönüllülerde özel bir nitelik aranmamaktadır.  ADP programına katılım ücretsizdir, bütün masraflar (konaklama, yemek, sigorta ve harçlık) Avrupa hibe programı tarafından karşılanmaktadır. Sadece bazı özel durumlarda seyahat masraflarının küçük bir kısmı (maksimum % 10) gönüller tarafından ödenebilir.

ADP programına katılmanın faydaları:
- Farklı bir kültürü tanımak,
- Özgürlük ve özgüven kazanmak,
- Yeni beceriler elde etmek, var olan yeteneklerin gelişmesi (dil yetkinliği gibi)
- Toplum yararına yapılan projelerde çalışmak. (Sivil toplum projelerinde çalışmak)

Faaliyet hakkında bilgiler
Faaliyet yeri: Üsküp, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti
İngilizce sorulan sorulara İngilizce cevap vermeniz beklenmektedir. 
İlginiz için teşekkür ederiz.

Not: Sistem üzerinde iletişim geçileceğinden gönüllülerin profil bilgisinde eğitim, iletişim ve adres bilgilerini tam olması önem arz etmektedir. 
Sisteme giriş yaptıktan sonra isminiz tıklayın açılan menüden profili seçiniz. 
Telefon numaraları +905........... Olarak başlamalıdır.