09-15 Ekim 2017 tarihinde büyük bir çoşku içerisinde kutladığımız #AmatörSporHaftası etkinliklerimiz Sporun Enleri Ödül Töreni ve Kapanış Programı;

Tokat Vali Yardımcımız Dr.Mehmet Gödekmerdan, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, KYK Tokat İl Müdürü Fahri Delen,Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Mahmut Özdemir,Gaziosmanpaşa Üniversitesi BESYO Müdürü Doç Dr Yavuz Ağaoğlu, Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sezai Işkın,Sporcu Eğitim Merkezi Müdürümüz Doğan Şahin, Şube Müdürlerimiz Ömer Besler,Nafi Demir, STK Temsilcileri, İlimizin yetiştirdiği Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece yapan sporcularımız, antrenörlerimiz ve kurum personellerimizin katılımları ile Tokat Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın yaptığı açıklamada, Bu hafta amatör spor haftası olarak kutlanıyor ancak bunun bir haftayla sınırlı kalmasını istemiyoruz, bu faaliyetlerin tüm yıla yayılmasını istiyoruz. Amatörü sporun gündemine taşımamız lazım. Bu yılda güzel şeyler yaptık, bundan sonrada yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Amatör Spor Haftası kutlamaları hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Cemil Çağlar;

"Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında İl ve İlçelerimizde İl Müdürlüğü olarak Tokat ASKF işbirliği içerisinde, amatör spor haftasını gençlerimizin ve halkımızın dolu dolu spor etkinliklerle geçirmelerini sağlamak amacı ile;

Atletizm, Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Bisiklet, Okçuluk, Yüzme ve Masa Tenisi branşlarında gençlerimizin yoğun katılım sağladıkları, bir birinden çekişmeli ve centilmence geçen karşılaşmalar gerçekleştirilmiş ve hafta boyu organize edilen amatör spor haftası programı çerçevesinde yapılan etkinliklerle halkımızda ve gençlerimizde spor farkındalığı oluşturulmuştur.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak' ın; Genç ve dinamik bir yapıda, vizyon sahibi, çok büyük hedefleri olan, büyük yatırımlar ile Türk Sporuna çağ atlatacak projeler hayata geçirilmektedir.

Bizlerde Sporun ve Sporcunun Adresi olan bir kurum olarak İl Merkez ve İlçelerimizde gençliğimizin ve halkımızın hizmetinde olacak yeni spor tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan Sayın Valimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, kurumum adına şükranlarımı sunuyor, bu sene İlimizi, Voleybol 1.Ligi, Güreş Süper Ligi, Hentbol 1.Ligi , TFF 2. ve 3. Ligi, Voleybol 2.Lig, Masa Tenisi 3.Ligi,Kadınlar Futbol 3.Ligi, BAL Ligi, Bölgesel Basketbol,Voleybol ve Hentbol branşlarında temsil edecek olan kulüplerimizin Yönetici, Teknik Kadro ve Sporcularına zorlu lig mücadelelerinde başarılar dilerim"dedi.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yapmış olduğu konuşmasında;

Birçok başarının altında amatör ruh yatmaktadır. Amatör Spor ise Spor alanında bunun en güzel örneğidir. Tüm profesyonel sporcular amatör spor kulüplerinden gelmiştir. Birçok branştan değerli sporcularımızla böylesine güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Bu vesileyle başta Tokatsporumuzu ve Belediye Plevnesporumuzu da bu hafta ki başarılarından dolayı tebrik ediyorum. 

Tokat'tan çıkan sporcularımızın almış oldukları başarı, bayrağımızı göndere çektirirken ki duyduğumuz mutluluk tarif edilemez.
Tokat’ta tüm spor branşlarında nasıl daha fazla sporcu yetiştiririz düşüncesindeyiz. Başarılı sporcuların yetişmesi için taşın altına elimizi koymamız gerektiğine inanıyorum. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bunun için Amatör Spor Kulüplerimize ve amatör sporcularımıza daha fazla önem veriyoruz. 

Allah tüm sporcularımıza sağlık sıhhat versin. İnşallah ilimiz daha iyi sonuçlarla kendini tanıtacaktır. Bir kez daha Amatör Spor Haftasını kutluyor, tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.



Açılış konuşmaları ile başlayan programımızın devamında Protokol tarafından "Sporda Enlerin ödülleri takdim edildi.

TOKAT'ta SPOR'UN ENLERİ

Voleybol Milli Takım Kaptanı 
Burhan Yamanoğlu

Avrupa Şampiyonu,Olimpiyat ve Dünya Üçüncüsü
Soner Demirtaş (Güreş 74 Kilo)

Avrupa Şampiyonu
Mustafa Kaya (Güreş 65 Kilo)

Avrupa Şampiyonu
Rıza Yıldırım (Güreş 97 Kilo)

Yıldızlar Avrupa Üçüncüsü
Nesrin Baş (Güreş)

Gençler Avrupa Beşincisi
Onur Alkanoğlu (Güreş)

Paralimpik Oyunlar Şampiyonu
Sevda Altunoluk (Goalball Kraliçesi)

Dünya Şampiyonu
Efe Hakan Öztürk ( 11 yaş Satranç)

Dünya Üçüncüsü
Sevdiye Uzun (Yıldızlar Dünya Dağ Koşusu)

Süper Lig Takımı
Tokat İl Özel İdare Spor (Güreş)

Süper Lig Takımı
Anadolu Gençlik Spor Kulübü (Atletizm)

1.Lig
Tokat Gençlik Spor Kulübü (Hentbol)

BAL Ligi
Turhal Spor (Futbol)