İl Müdürlüğümüz Sporcu Eğitim Merkezimizde yetişen Halter branşındaki Gururlarımızdan Bünyamin Sezer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Cemil Çağlar,  İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Antrenörü Gökhan Alpak beraberinde Valimiz Mustafa Taşkesen’i Makamında ziyaret etti.

Tokat Valimiz Mustafa Taşkesen ziyarette yaptığı açıklamada;

Bu zamana kadar elde ettiği başarıları ile İlimizin Halterde ki gururlarından olan  Bünyamin Sezer’i, gösterdiği başarı nedeniyle tebrik ederek, Tokat’ın her ne kadar güreş branşında elde edilen başarılarla öne çıksa da diğer spor dallarında da önemli başarıları olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi. “ Her ne kadar bizim ilimiz, Valilik ambleminde de yer aldığı üzere güreşle öne çıksa da biliyorsunuz voleybolda da önemli bir yere sahibiz.  1. Ligde oynayan Plevnespor adlı bir takımımız var. Bunun yanında yine futbolda da başarı gösteriyoruz. 2 senedir zor imkanlarla başarı sağlıyoruz. Geçen sene Play Off karşılaşmalarında finallere kaldık. Bu sene Türkiye Kupası’nda 108 takım arasında 8 takım arasına girdik. Atletizmde Balkanlar’da bir kızımız ikinci oldu. Güreş ve voleybolda öne çıksak da king boksta önemli bir yere sahibiz. Bilardoda başarılarımız var. Bunların Tokat’ın marka şehir olmasına, tanınmasına, turizmine yansımaları olacak diye düşünüyorum. Aynı zamanda da gerek ilimizde, gerekse il dışında yaşayan hemşerilerimizin iliyle övünmeleri, gurur duymaları ve aidiyet duygularının gelişmesine de sebebiyet veriyor. Bu vesile ile şampiyon haltercimize, ona destek veren onu çalıştıran hocalarına da teşekkür ediyorum. Tokat’a hayırlı olsun diyorum. Eminim ki bu başarı Tokatlı gençlere bir ufuk açacaktır. Şampiyonlar çıkaracaktır diye düşünüyorum. Nasıl ki Hüseyin Akbaş çok sayıda gence örnek olup, medarı iftiharımız olup, daha sonra şampiyon güreşçiler yetiştirdiyse, aynı bu başarıda da gençlerimiz örnek alacaktır diye düşünüyorum.”

Halterci Bünyamin Sezer ise İsrali’in Tel Aviv kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya aldığını belirterek, “ Alışkın olmadığımız bir madalya. Tabi ki sakatlığımdan dolayı gümüş madalyada kaldım. Önümüzde dünya şampiyonası var. Tedavi olup şampiyonaya yetişmeye çalışacağım. İnşallah Tokat’a dünya şampiyonluğu getireceğim.  Hedefim o.  Yarışmanın, gümüş madalyanın arkasında emeği geçen Tokat Valimiz Mustafa Taşkesen’ e Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlara, İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcıya ve Antrenörümüz Gökhan Alpak’ a çok teşekkür ediyorum. Onlara da dünya şampiyonluğu sözü veriyorum” diye konuştu.

Tokat Valimiz Mustafa Taşkesen, 5-13 Nisan 2014 tarihlerinde İsrail’in başkenti  Tel Aviv’de düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda  62 kiloda koparmada 131 ve 135 kilolarda başarılı olan, ancak 137 kiloyu kaldıramayınca ikinci olarak gümüş  madalya kazanan Bünyamin Sezer ile antrenörüne başarı belgesi ve hediye takdim etti.