Okçuluk, Judo, Dart, Yüzme ve Halk Oyunları Kursları İşbirliği Protokolü İmza Töreni Gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen “Okulumda Spor” projesi iş birliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi Mehmet Akif İnan Salonumuzda yapılan programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Şube Müdürlerimiz Ömer Besler, Celal Yurdakul, İbrahim Tarun, Nafi Demir, Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Kaya, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antrenörlerimiz, Sporcularımız ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Okulumda Spor, Müzik, Halk oyunları projesinin 1 yıllık geçmişin anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Yüzme Antrenörümüz Ufuk Güler, Okçuluk Antrenörümüz Davut Kaya, Judo Antrenörümüz Evren Tiryaki ve Dart branşında Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Tayarer tarafından Protokol kapsamında yapılacak olan branşlarımızın tanıtımları gerçekleştirilerek, branşlarında başarılı sporcularımız tarafından da uygulamalı olarak gösteri yapıldı.

Tanıtım sunumlarının ardından İl Müdürümüz Cemil Çağlar yapmış olduğu konuşmasında; 

Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz protokol ile müzik ve halk oyunlarının yanına, Okçuluk, Judo, Yüzme ve Dart’ı eklemiş bulunuyoruz. Spor artık Devletlerarası bir rekabet alanı oluşturuyor. Devletler büyük spor organizasyonlarını hazırlamak için ciddi anlamda lobi faaliyeti yapıyorlar. 

Artık devletlerin saygınlığını yetiştirdikleri bilim adamları, yetiştirdikleri uluslararası sporcularla ölçülüyor. Eskiden çocuklarımıza sorardık,  boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz diye, Çocuklarımızda kitap okurduk, sinemaya gideriz diye cevap verirlerdi. Artık bu ifadelerde olması gereken, dolu zamanlarda yapması sporu, sanatı, estetiği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürütüyoruz.

Bu bağlamda kurum olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iki kurumun işbirliği içerisinde “Okullardan Spor Salonlarına ”sloganı ile hayata geçirdiğimiz proje ile;

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin Eğitim ve Öğretim programları sonrasında İl Müdürlüğümüz spor tesislerinde, gençlik merkezlerimizde alanlarında uzman personellerimiz tarafından Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetlere katılımlarını en üst seviyeye çekerek gençlerimizi Madde Bağımlılığı, kötü alışkanlıklardan korunma, teknoloji bağımlılığı, obeziteyle mücadele konularında destek olarak gençlerimizin daha sağlıklı ve öz güvenleri tam bir şekilde gelecekle ilgili kaygılarını ortadan kaldırmada kurum olarak gerekli projeler gerçekleştirdik ve yeni proje çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Bugün imzalarını attığımız projemiz Okçuluk, Dart, Judo, Yüzme ve Halk Oyunları branşlarımız ile ile yazın 10000 kişinin faydalandığı İl Spor Merkezlerimiz ile daha geniş tabana yayarak daha fazla gencimizi, kurslarımızdan faydalandıracak ve yetenekli sporcularımızı Türk Sporumuza kazandıracağız.

Başta Sayın Valimiz Dr. Ömer Toraman olmak üzere, projemize destek olan, katkı sağlayan herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı yapmış olduğu konuşmada; 

Okullarımızın müzikle, sporla, sanatla buluşarak etkinlikler yapması da çok önemli.  Ülke olarak çocuklarımızın yetişmesinde bu bütün değişkenleri dikkate almamız gerekiyor ki; yarınlarımıza çok daha umutla bakabilelim.

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün okullarımıza sağlamış olduğu katkı bizim için çok önemli. Beraberinde Halk Eğitimi Merkezimizle birlikte, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ilgili birimleriyle birlikte çok güzel çalışmalar yürütülüyor. Bu yılda çalışmalarımız çok etkin olarak devam edecektir. Protokolümüzün yeni alanları ile birlikte İlimiz düzeyinde uygulanması için hep birlikte Okul Müdürlerimizin de katkılarıyla ve emekleriyle yürüyeceğine inanıyorum. Projeye bir o kadar da Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin de inanması ve öncü olması çok önemli. İnşallah hayırlı, sağlıklı, sıhhatli spor dolu bir yıl olsun.’ Diyerek sözlerini tamamladı.  
  
Protokol konuşmalarının ardından imza töreni gerçekleştirilmesinin devamında, 26 Haziran Ortaokulu korosu öğrencilerimizin melodika dinletisi tarafından yapılan müzik dinletileri protokol ve davetliler tarafından beğeni ile izlenirken program sonrasın da  İl Müdürlüğümüz tarafından program sonunda davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.