Tokat’a girişte İl Müdürümüz, Şube Müdürlerimiz, Milli Sporcularımız ve kurum personellerimizle karşıladığımız Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’ a milli sporcularımız tarafından çiçek takdim ettiler,

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar Tokat Valiliğimizde gerçekleştirilen ziyarette Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’ a İlimizde devam eden Spor Yatırımları, ihtiyaç duyulan yatırımlar ve Gençlik Çalışmaları hakkında brifing verdi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ise konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığının Tokat’taki yatırımlarını yerinde görüp, değerlendirip ve geleceğe yönelik projeleri birlikte görüşmek üzere Tokat’ta bulunduğunu söyledi.
 
Tokat’ın sporda başarıları olan bir il olduğunu ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak,  14 Ocak’ta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat’taki programını hatırlatarak katıldığı programda bazı değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi. 

Kendisine talimatlarını ilettiğini kaydeden Bakan Osman Aşkın Bak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Tokat’ımız için Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız ile gençlik ve spor için devam eden yatırımlar dışında neler yapabileceğiz.

Tokat büyüyüp gelişiyor. Burada stadyum ve spor salonuyla ilgili değerlendirmemiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız o noktada talimat verdi. Bunun dışında gençlik çalışmaları ve diğer spor yatırımlarıyla ilgili ihtiyaçları da değerlendireceğiz. Her zaman Tokat’ın taleplerine olumlu baktık. Bundan sonra da olumlu ve destekleyici olacağız. İnşallah hep beraber Tokat ve Tokat’ın gençlerine hizmet edecek şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiririz” dedi.
 
Spor ve gençliğin çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, “Gençlerimizin ülkemizdeki gelişmelere ve değerlendirmelere katılımları çok önemli. Onlar için gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları, sahalar yapıyoruz. Amatör spor kulüplerine destek veriyoruz. Tokat’a ciddi destekler veriyoruz ama dediğimiz gibi gözden geçirelim eksikler varsa onları giderelim istedik.

Bazı tesislerimiz eskidi. Onları yenilememiz lazım. Onların yerine daha iyilerini daha modernlerini yapmamız lazım. Türkiye Dünyada spora en fazla destek veren ve tesis yapan bir ülke” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Şube Müdürlerimiz ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’ a İlimize yaptığı ziyareti anısına bakır işlemeli bir Honça takımı takdim etti.