Avrupa Birliği Gönüllülerimiz Bulgaristan’ın Burgaz Snyagovo Köyünde bulunan Dimcho Debelyanov İlköğretim Okulunda kütüphane ve resim atölyesi açmak için çalışmalara başladılar.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği çağrısına yönelik olarak Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak uyguladığımız An EVS Bridge II isimli projemiz kapsamında Bulgaristan’da bulunan gönüllülerimiz Sena Şahin ve Ayşe Hilal Kartal’ın başlatmış oldukları “Resim Atölyesi ve Kütüphane” çalışmasına destekler artarak devam ediyor.


Gönüllülerimiz Sofya Büyükelçiliğini ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında Sofya Büyükelçimiz Sayın Hasan Ulusoy bilgilendirdiler.


26 Şubat 2018 tarihinde Bulgaristan’ın Burgaz Snyagovo Köyünde bulunan Dimcho Debelyanov İlköğretim Okulunda açılışı yapılacak olan “Resim Atölyesi ve Kütüphane” çalışmasında ayrıca gönüllülerimiz tarafından oluşturulan “Geri Dönüşüm Atık Standı” da kurulacaktır.

Konu hakkında bilgiler veren gönüllülerimiz; “Hep yurtdışı hayallerimiz vardı. Bir arkadaşımızın link göndermesi ile tanıştık Avrupa Gönüllü Hizmetiyle ve Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle. Başvurumuz Polonya içindi. Lakin sınav tarihlerimizin uymaması sebebiyle gönderici kuruluşumuz bizlere destek vererek bizlere de uygun ise Sofya’ya göndermek istediklerini belirtti. Avrupa Gönüllüsü olmadan önce Sofya’da ne yapacaktık sorusunu kendimize baya bir sormuştuk. Sonuçta onların kültürünü tanıyacağımız gibi onlara kendi kültürümüzü de doğru şekilde yansıtmalıydık. Ve Ülkemizden kalıcı bir iz bırakmalıydık.

 
 Sofya Büyükelçiliğine mail atarak. Onlara Bulgaristan’a ülkemizden bir iz bırakarak iki kültürün kaynaşmasını ve uluslararası bir platforma yansımasını, ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek için geldiğimizi bize bu konuda yardım edebileceklerini düşündüğümüzü söylemiştik. Çağrımız cevapsız kalmadı Eğitim Müşavirimiz Sayın Şenol Genç ile yaklaşık 2 saat bu konu üzerine konuştuk. Bizlere bir okul temin edebileceklerini ve 
sadece Türkiye’den gelen kitapları transfer edeceklerini söylemişlerdi. Bulgaristan Burgaz Snyagovo Köyünde Dimcho Debelyanov İlköğretim Okulunda okuyan 105 Türk kardeşimizle bir bağ kuracaktık. 

Onlara Türkçe, İngilizce ve Bulgarca kitapların bulunduğu, hayallerini resmedecekleri kalemlerin, kâğıtların yer alacağı “Resim Atölyesi ve Kütüphanesi”ni açmak için kolları sıvadık. Ve her zamanki yardımseverliği ile Ülkemizin insanları yüreğimizin ritmine ortak oldular. Ayrıca hazırlayacağımız “Geri Dönüşüm Atık Standı”da atölyemizin içinde yer alacaktır dediler.


Gönüllülerimizin 26 Şubat 2018 tarihinde Bulgaristan’da gerçekleştirecekleri açılışa kurumumuzu temsilen Şube Müdürü Oktay Düzen ve AB Proje Koordinatörü Ömer Özbey’in katılması planlanmaktadır.

AB Projelerinde desteklerini esirgemeyen Valilimiz Sayın Dr.Ömer Toraman’a gerçekleştirmiş oldukları bu özverili çalışma için gönüllülerimize, kırtasiye ve kitap yardımlarından dolayı Tokat Belediye Başkanımız Sayın Eyüp EROĞLU ve Turhal Belediye Başkanımız Yılmaz Bekler’e Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi iletiyoruz.