Tokat Merkez ve İlçe Gençlik Merkezlerimizde;

Gençlerimizin Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri ve zararlı alışkanlıklardan korunacakları yıl içerisinde organize etmiş olduğu sosyal ve kültürel içerikli projelerden binlerce gencimizin faydalandığı birer cazibe merkezimizdir.

Gençlik Merkezlerimiz bünyesindeki Bilişim salonu, müzik odası, kütüphane, kafeterya, çalışma salonları, konferans ve toplantı odası ile birlikte gençlerin ikinci evi olarak 7-24 faaliyetlerine devam etmektedirler.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezleri arasında yapılan Türk Müziği, Şiir Okuma ve Bilgi Yarışmaları Tokat Merkez elemeleri tamamlandı. 

Türk Müziği Yarışması

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinde 18 - 23 yaş ve 24 - 29 yaş kategorilerinde Solo Kız/Erkek Ses, Özgün yorumlama yarışma dallarında elemeler gerçekleştirildi.

Birbirinden güzel eserlerin bulunduğu yarışmada; 18 - 23 Yaş Solo Erkek: Doğukan Eker, Solo Kız: Aslı Albayrak, 24 - 29 Yaş Solo Kız Zehra Dirik, Solo Erkek: Mehmet Yeşersin birinci olarak İl Finaline katılım hakkı kazanmışlardır.

Gençler Arası Bilgi Yarışması


2 Kategoride 21 grubun katıldığı kıran kırana geçen yarışmada 14 - 17 Yaş kategorisinde Bordo Bilgililer ve 18 - 25 Yaş Kategorisinde ise ZRZ adlı gruplar birinci olarak 27 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan İl Birinciliğine katılmaya hak kazandılar.

Şiir Okuma Yarışması 

Anne-Baba Sevgisi temalı bir birinden güzel şiirlerin yer aldığı yarışmada 14 - 17 yaş Bay ve 18 - 25 yaş Bay/Bayan kategorilerinde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Tokat Merkez elemelerinde; 14 - 17 Yaş Bay: Ömer Tarık Koç, 18 - 25 Yaş Bayan: Beyza Nur Akgül, Bay: Akın Kaplan kategorilerinde birinci olmuştur.

Bir birinden yetenekli gençlerimizin kıyasıya yarıştığı;

Şiir Okuma Yarışması İl Finali 26 Şubat 2018 Pazartesi günü,

Bilgi Yarışması İl Finali 27 Şubat 2018 Salı Günü,

Türk Müziği Yarışması İl Finali 28 Şubat 2018 Çarşamba Günü, 

İl ve İlçe gençlik merkezlerimizden finalistlerin katılımları ile Tokat Gençlik Merkezi Mehmet Akif İnan Çok Amaçlı Salonumuzda gerçekleştirilecek olup, gençlerimizin heyecanına ortak olmak için tüm halkımızı Gençlik Merkezimize davet ediyoruz.

Gençlerimizin vakitlerini dolu dolu geçirdikleri her türlü donanıma sahip olan, Gençlik Merkezlerimizde gençlerimizin tamamen ücretsiz olarak faydalandıkları;

Mangala, Kahvaltı programları, Sabah Namazı Buluşmaları, Osmanlı Has Oda sohbetleri, Kulüpler (Tiyatro, Fotoğrafçılık, Sinema, Medya), İyilik Ağacı, Gençlik Merkezleri Akademisi, Genç Dönüşüm, Osmanlı Türkçesi,  Dini Bilimler Atölyesi, Merkezim Her Yerde, Akademi Faaliyetleri, Kitap Kritikleri, Resim Sergisi, Hayallerini Sahneye Taşı, Skeç Yarışması, Gençlik Şühedanın İzinde, Kütüphane, ney, gitar, bağlama, resim, bilgisayar, İngilizce, ebru, halk oyunları, hüsnü hat, izcilik, Masa Tenisi ve Satranç kurslarımızın yanı sıra Sosyal, Kültürel ve sportif içerikli projelerde gençlerimizin aktif katılımları ile devam etmektedir.


Tüm gençlerimizi bu imkanlardan ücretsiz olarak faydalanmak üzere “GENÇLİK MERKEZİMİZDE SEN VARSIN”  sloganı ile Gençlik Merkezlerimize davet ediyoruz.

Tokat Merkez ve İlçe Gençlik Merkezlerimiz toplam 34000 üye sayısına ulaşırken, 2017 yılı içerisinde Gençlik Spor Bakanlığımızın ücretsiz olarak düzenlediği Gençlik Kampları, Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Gezisi ve Yurt Dışı Gezileri olmak üzere toplamda yaklaşık on bin gencimiz bu etkinliklere ücretsiz olarak katılım sağlamışlardır.