Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün on aylık ev sahipliği yaptığı İtalyan gönüllü Letizia Martinis ve dört aylık ev sahipliği yaptığı İspanyol gönüllü Virginia Merchan Suita, Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) çalışmalarını başarıyla tamamlayıp ülkelerine döndü.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Gençlik Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği çağrısına yönelik olarak Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz adına sunulmuş olan "Avrupa Gönüllü Hizmeti Köprüsü III" isimli 2017-2-TR01-KA105-047494 referans numaralı proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe verilmeye hak kazanmıştı.

Kabul edilen projedeki amaç, zaman ve ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan gönüllü gençleri yurt dışında yaşayan gönüllüler ile bir araya getirerek küresel vatandaşlık fikrine sahip olmalarını sağlamak.

İtalyan gönüllü Letizia Martinis ve İspanyol gönüllü Virginia Merchan Suita, Tokat’ta geçirdikleri süre içerisinde;
- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı liselerde İngilizce konuşma derslerine destek oldular.

- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu’nda ve Tokat Özel Eğitim Uygulama Merkezi II. Kademe Okulu’nda öğrencilere destek oldular.

- Okçuluk derslerine dahil oldular.
- Türkçe dil eğitimi aldılar. İngilizce dil eğitimi verdiler.
- Üniversite ve liselerde Eurodesk ve Erasmus+ konularında sunumlar düzenlediler.
- Uluslararası düzeyde ağ oluşturmamızı desteklediler.

- İspanyol gönüllü Virginia Merchan Suita, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Tokat ilinde inşa edecekleri anaokullarının iç dizaynını tasarladı.

- İtalyan gönüllü Letizia Martinis, Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Kapadokya’daki Erasmusdays etkinliğine, Ankara’daki varış sonrası eğitimine ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gönüllüleri ortaklığında Ankara’da düzenlenen Dünya Gönüllüler Günü 2018 etkinliğine katılım sağladı.

Avrupa Gönüllü Hizmeti sürecini başarıyla tamamlayan Letizia Martinis ve Virginia Merchan Suita isimli gönüllülerimize Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve AR-GE Şube Müdürümüz Oktay Düzen tarafından Youthpass sertifikaları verildi.