Açılışa başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra ünlü sporcuların da yer aldığı futbol karşılaşması damga vurdu. Başakşehir Stadı açılışında konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç “Toplam 178 milyon liralık yatırımla çok büyük bir başarıya imza atılan bu tesiste gelecekte de çok güzel futbol maçları yapılacak’’ dedi.
 
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünün Stadının açılışı öncesinde 15 bin kişilik iftar verildi. İftar programına vatandaşların yoğun ilgisi vardı. Vatandaşların büyük sevgi gösterileri arasında tamamlanan iftar programından sonra Başakşehir Stadının açılışına geçildi.

Stad açılışına, Başbakan Erdoğan'ın ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Bilal Erdoğan,  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in ve 17 bin vatandaş katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç kürsüye çıktı. Stadyumda büyük başarılara imza atılacağına inandığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç temiz futbol vurgusu yaptı. Bakan Çağatay Kılıç  “Ne olur yeşil sahaların dışına çıkmayalım. Buradaki olaylarda tribün terörüne izin vermeyelim. Rekabet olacak ama centilmence olsun” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç ayrıca  “Görüyorum ki 12 yıl önce futbol tabiriyle Başbakanımıza çıkın oynayın diyen milletimiz 10 Ağustos günü millet düşmanlarına yine en büyük golü atacaktır. Şuna inanıyoruz ki 10 Ağustos günü bu tesislerin ilerlemesi için gece gündüz çalışan  ve milleti için dertlenen Genel Başkanımız, Başbakanımız ve 12. Cumhurbaşkanı adayımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan yine sahadan başarı ile galibiyet ile ayrılacaktır. Sizler inanıyorum ki bu sonuca ulaşılmasında gece gündüz çalışacaksınız. Ben bir kez daha bu stadın inşasında başta Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın ardından kürsüye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Milli takım teknik direktörü Fatih Terim’e büyük bir sürpriz yaptı. “Yönetimle de görüştük. Bu stadımızın adını Başakşehir Fatih Terim Stadı olarak ilan ediyoruz ve hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bu büyük jest karşısında duygulandığı gözlenen Fatih Terim ise Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan ve Bakan Akif Çağatay Kılıç stadın açılışını yaptı. Açılış sonrası 15'er dakikalık iki devreden oynanacak maç için hazırlık yapıldı.

Gençlik yıllarında amatör futbolcu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk futbolunun efsane isimleriyle birlikte yeşil sahalara geri döndü.

Başbakan Erdoğan ve Bakan Akif Çağatay Kılıç Başakşehir Futbol Kulübü'nün stadyum ve tesislerinin açılışında Fatih Terim, Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen gibi efsane futbolcularla 30 dakikalık bir gösteri maçı yaptı. Başbakan Erdoğan'ın 3 gol attığı maçı Erdoğan'ın maça başladığı takım olan turuncu takım maçı 9-4 kazandı.

İstanbul'un yeni modern spor tesislerinden biri olacak stad, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stad kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak