Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Yaz Kur’an kursuna gelen öğrencilere ücretsiz sportif etkinlikler düzenlenecek ve ilgili spor branşlarında kurslar verilecektir.

İmzalanan protokol ile “KUR’AN-IMI OKUYORUM SPORUMU YAPIYORUM”  sloganı ile Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Tokat İl Müftülüğümüz işbirliği içerisinde yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilere sportif etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Erbaa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz koordinesinde Yaz Kur'an Kursları öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen "YAZ KUR'AN KURSLARI FUTBOL TURNUVASI" düzenlenmektedir.

Merkez Büyük Cami ile Gazi Osman Paşa Cami arasında oynanan, bir birinden renkli ve güzel görüntülerin yaşandığı centilmence oynanan "Yaz Kur'an Kursları Futbol Turnuvası açılış maçı Gazi Osman Paşa Cami futbol takımının 16-6 'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın yıldızı atmış olduğu bir birinden güzel 6 golle Oğuzhan oldu. 

“Kuran’ımı Okuyorum Sporumu Yapıyorum” Projesi sayesinde öğrenciler hem sporunu yapıyor hem de camiler arası sosyalleşmeyi arttırarak öğrenmeyi zevkli hale getiriyor.