SPOR TURİZMİN GELECEĞİDİR...

Türkiye Enduro Şampiyonası 5. Ayak yarışı Tokat Topçam Yaylası'nda 78 Endurocunun katılımı ile yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Tokat Valiliğimiz, Tokat Belediye Başkanlığımız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Motor Federasyonu ve Tokat Doğa ve Ekstrem Sporları Kulübü'nün (TODEX) destekleri ile Türkiye Enduro Şampiyonası' nın 5. Ayak Yarışlarının 2.gününde (12 Ekim 2014) Topçam Yaylası'nda oluşturulan ekstrem etabında yarışçılar hünerlerini sergiledi. 

Tokat Valimiz Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Erkan Alacakurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, Türkiye Motor Federasyonu Temsilcileri, Kurum Şube Müdürlerimiz, yarışmacılar ve halkın katılımı ile Türkiye Enduro Şampiyonası' nın 5. Ayak Yarışları 2.gününde Topçam Yaylası'nda toplam uzunluğu 58,8 km’den oluşan yarışta, ekstrem test etabından sonra, insan-doğa mücadelesinin en görkemli örneklerinin sergilendiği 5,5 km’lik zorlu bir parkurda yarışlar yapıldı. 

Tokat Valimiz Cevdet Can yaptığı açıklamada;

Türkiye’nin en güzel enduro pistlerinden birini Tokat’a kazandırdıklarını kaydetti. Tokat’ta motor sporlarının artarak devam edeceğine inandıklarını ifade eden Vali Can, “Tokat’ın geleceği daha güzel olacak. Hep iyinin mükemmelin peşindeyiz. Çıtamızı yüksek tutuyoruz. Daha da yükselteceğiz” dedi.

Yağmur nedeni ile çamurla kaplanan pistte yarışçılar zor anlar yaşarken, spor tutkunları görsel şova dönen yarışları ilgi ile izledi. 3'ü bayan 78 endurocunun katıldığı yarışmada erkekler kategorisinden en iyi dereceyi yapan Sinan Memnun birinci olurken, bayanlarda ise birinciliği Şule Öztürk aldı.

Yağmur ve çamura rağmen Tokat’ lıların 7’den 70’e yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda heyecan dolu anlar yaşandı. Yarışçılar yağmur nedeni ile balçığa dönen pistte zor anlar yaşarken, bazı engelleri geçmekte zorlandı. Yaklaşık 2 metre yükseklikten motosikletleri ile düşen sporcular kazaları yara almadan atlattı. Üç bayan sporcu da yarışlara renk katarken, performansları ile izleyenlerden alkış alırken, bazı etapları geçmekte zorlanan kadın yarışçılara görevliler yardım etti. Yarışçılar 32 engelin bulunduğu ekstrem test etabından sonra 15 kilometrelik orman etabında hünerlerini sergilediler.

Yağmur sonrasında açan güneşle birlikte pist üzerinde oluşan gökkuşağı yarışlara renk kattı. 

Yarışmada dereceye girenlere kupa, madalya ve para ödüllerini Tokat Valimiz Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt, İL Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar takdim ettiler.

TÜRKİYE ENDURO ŞAMPİYONASI 5. AYAK YARIŞLARI SONUÇLARI

• E1A: 1.Fırat Şahin, 2.İbrahim Ercansungur 3.Süleyman Aydın 
• E2A:1. Sinan Memnun,2. Necmi Kozlu,3. Murat Erşahin 
• E3A:1. Erdal Yavuz, 2.Recep Gökhan Keskin 
• E1B: 1.İsmail Erdoğan, 2.Erkan Özcan,3.İdris Demiral 
• E2B: 1.Taner Tatlı, 2.Yaşar Ercansungur, 3.Yahya Çağlar Aşım 
• E3B: 1.Alaettin Yıldırım, 2.Ahmet Teyfik Yılmaz,3.İsmail Sarışın 
• Ec: 1.Mevlüt Kolay, 2.Abdullah Aycan, 3.Ömer Faruk Üçüncü 
• Bayanlar: 1.Şule Öztürk,2. Nazire Peker