23 Nisan #SporTokat Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' yapılan final maçları ile tamamlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Amatör spor Kulüpleri Konfederasyonu ile birlikte yürüttüğü proje dahilinde Spor sevgisi olan her çocuğun rahatlıkla erişebildiği mahalle futbolunun heyecan ve saflığını 23 Nisan ruhu ile birleştirerek bütün ülke çocuklarına yayma amacıyla 'Mahallede Maç Var' sloganı ile başlatılan 23 Nisan Futbol Turnuvası Tokat İl seçmeleri tamamlandı.

Spor Tokat ile İlimizde gençlerimize spor kültürünün oluşmasını, gelişmesini sağlamasındaki katkıları ile Türkiye geneli iller arasında nüfus oranına göre birincilik ile zirvede olan 10 kız, 72 erkek toplam 82 takımdan 902 sporcunun katılımıyla il genelinde 18 Şubat’ta başlayan 23 Nisan Spor Tokat Futbol Turnuvası, il birinciliği 8 Mart 2022 Salı günü yapılan ve büyük bir heyecana sahne olan centilmence oynanan final maçlarının bitiminde düzenlenen törenle dereceye giren takımların kupa ve madalyaları Tokat Valimiz Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe  tarafından takdim edildi.

Tokat genelinde spor faaliyetlerine katılımın yoğun olması Spor Tokat projesinin başarılı olduğunu ve en iyi şekilde uygulandığını göstermektedir. Bu ilgi okullar, yöneticiler, veliler öğrenciler ve sporun paydaşları tarafından da benimsendiğini göstermektedir.

14-20 Mart 2022 tarihleri arasında Trabzon ilinde yapılacak olan Bölge Finallerinde Spor Tokat’ımızı temsil edecek olan Erkeklerde TOKİ İÖO Spor Kulübü ile Kızlarda Erbaa Tepeşehir YİBO takımlarımızın idareci, antrenör ve sporcularını tebrik eder, Şampiyonluk yolunda başarılar dileriz. 

23 Nisan Futbol Turnuvası Spor Tokat İl Seçmeleri

 Kızlar Kategorisi

1.Erbaa Tepeşehir YİBO
2.Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu
3.Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu

Erkekler Kategorisi
1.TOKİ İlköğretim Gençlik ve Spor Kulübü
2.Erbaa Alparslan Ortaokulu
3.Niksar Şehit Ay Ortaokulu