Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının 2021-2022 yılı faaliyet programında yer alan, Tokat Valiliğimiz, Tokat Belediyesinin destekleri ve Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde U20 Serbest Stil erkekler Türkiye Güreş Şampiyonası 10-13 Mart 2022 tarihleri arasında #SporTokat’ımızın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

10 Mart 200 tarihinde başlayan ve birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne alan U20 Serbest Stil Türkiye Şampiyonasını Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Tokat Milletvekili Av. Yücel Bulut, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Almus Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Yeşilyurt Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, Ak Parti Tokat İl Başkanı Dt. Cüneyt Aldemir, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Tokat Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Tokat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Fezair Tatlıdil, Genel Sekreter Yusuf Gümüş, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Adem Çelik, Çamlıbel Belediye Başkanı Adem Akgül, Emirseyit Belediye Başkanı Turan Kapan, Çevreli Belediye Başkanı Sadi Ertan Soysal, Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, İlimizin yetiştirdiği Dünya ve Avrupa Şampiyonu Sporcularımız, ilimiz güreş camiası ve çok sayıda sporsever takip ettiler.

Ali Yücel Spor Salonumuzda gerçekleştirilen açılış töreninde sırası ile Tokat Gençlik Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Fezair Tatlıdil, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı konuşmalarında şampiyonada müsabakalara katılan tüm sporculara ve kulüplere başarı dileklerini iletirken, Bulgaristan’da U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda dereceye giren sporcularımıza tebrik mesajlarını iletirken, müsabakaları devam eden millilere başarı dileklerini yinelediler.

10-13 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen U20 Serbest Güreş Şampiyonası’nda 215 puan toplayarak kulüplerde şampiyon olan Ankara Tedaş Spor Kulübü, İkinci olan Ankara Aski Spor Kulübü ve Üçüncü olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne kupaları Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu,  Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Fezair Tatlıdil ve Federasyon Genel Sekreteri Yusuf Gümüş tarafından takdim edildi.

Takım  Klasmanı

1.Ankara TEDAŞ Spor Kulübü

2.Ankara ASKİ Spor Kulübü

3.İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü

En Teknik Sporcu

Abdullah Toprak - İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü

En Centilmen Antrenör

Gürkan Erdoğan - Turhal Belediyesi Güreş Spor Kulübü / Tokat

Ferdi Kategoride dereceye giren sporcular
57 Kiloda 1. Tolga Özbek, 2. Ahmet Karavus, 3. Resul Doğan-Ahmet Yücel
61 Kiloda 1. Abdullah Toprak, 2. Kerim Uysal, 3. Enes Işık-Bekir Özcan
65 Kiloda 1. Mehmet Çelik, 2. Hamza Zopalı, 3. Uğur Yılmaz-Umut Erdoğan
70 Kiloda 1. Mevlüt Özdemir, 2. Harun Söyler, 3. Mikail Topal-C. Ramazan Doğan
74 Kiloda 1.M.Halit Ozmuz, 2. A. Metehan Alpkılıç, 3. Burak Özgen-Okan Tahtacı
79 Kiloda 1. Hakan Satılmış, 2. B. Talip Öveç, 3. Nihat Bektaş-Alperen Sezer
86 Kiloda 1. İsmail Küçüksolak, 2. Fatih Altunbaş, 3. Yusuf İslamtaş- Harun Kılıç
92 Kiloda 1. R. Eren Gıdak, 2. A. Kaan Aydın, 3. O. Faruk Dizikara-Muhammet Gimri
97 Kiloda 1. Yıldırım Pala, 2. Mehmet Çelebi, 3. M. Emin Demir-Mücahit Çelik
125 Kiloda 1. E. Kaan Sökelan, 2. Hakan Büyükcıngıl, 3. Emirhan Nihat-Efe Kölebaş