19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı 104.Yıl dönümü kutlamalarımız Tokat Milletvekillerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eger, Kurum Müdürleri, Şube Müdürlerimiz, Antrenörlerimiz, Sporcularımız ve Gönüllü gençlerimizin katılımlarıyla İl Müdürümüz Haşim Eger tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreni ile başladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve müteakiben okunan İstiklal Marşımız ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı kutlama Programımızda İl Müdürümüz Haşim Eger yapmış olduğu konuşmasında;

Milletimizin özgürlük, bağımsızlık ve var olma mücadelesini simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı yine büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının Samsun’da başlattığı ve oradan bütün ülkeye yayılan kutlu mücadele, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlandırmış, 7’den 77’e herkesin kenetlendiği ve birlikte hareket ettiği sürece hız kazandırmıştır.

Kurtuluş destanına çıkan yolun patikaları 19 Mayıs 1919’da örülmüştür.

19 Mayıs diriliştir, yükseliştir, her şey bitti denilen anda yeşeren umuttur, inançtır, azimdir, kararlılıktır.19 Mayıs, bu ülkeyi ele geçirmek isteyenlere, milletimize pranga vurmaya kalkışanlara karşı bir direniştir.

Her alanda ülkemizi büyütmenin gayretini gösterirken bu ruhtan ilham alıyor, ecdadımızdan miras olarak aldığımız bu emanetin şuuruyla geleceğe yürüyoruz.

Bu Aziz Millet var olduğu müddetçe 19 Mayıs ruhu da varlığını sürdürecektir. Gençlerimiz, sadece ülkemizdeki değil, tarihi bağlarla bağlandığımız topraklardaki, gönül coğrafyamızdaki görevlerinin de farkındadır.

Sevgili Gençler
İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi özenle, hassasiyetle koruma noktasında hepimize büyük görevler düşmektedir. Devletimizin Bütün imkânları, sizlerin her türlü bilgiye ulaşması ve çağın getirdiği niteliklere ulaşmanız noktasında hizmetinizdedir.

Kardeşliğimizden, birliğimizden ve beraberliğimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Sizler, sanatta, sporda, kültürde ve her alanda yüksek bir inanç, aşk ve şevkle çalışmalısınız. Ve bu alanlarda nitelikli bir şekilde var olmalısınız. Ülkemizi, milletimizi ve medeniyetimizi çok güçlü bir şekilde dünya arenasında temsil etmelisiniz. İhtiyacınız olan ruh, 19 Mayıs'ın ruhunda ve motivasyonunda vardır.

Biz de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerimizin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerine; destek olmaya var gücümüzle devam edeceğiz.

Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.