15 -19 Mayıs 2015 Gençlik Haftası Kutlama programı kapsamında 15 Mayıs 2015 Cuma günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına Çelenk sunumu yapıldı.

İl Müdür Vekilimiz Doğan Şahin tarafından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına İl Müdürlüğümüz çelengi konulmasıyla başlayan tören, Saygı Duruşu ve müteakiben İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

İl Müdür Vekilimiz Doğan Şahin'in Gençlik Haftası açılış töreninde yaptığı konuşmasında; 

Ülke Genelinde ve İlimizde Büyük Coşku İçerisinde Kutladığımız 15-19 Mayıs Gençlik Haftası; Zafer haftasıdır, gençlik haftasıdır, Atatürk haftasıdır, bayram haftasıdır, Binlerce Şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir.

Sevgili Gençler , bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. 

Gençlik yarınların teminatıdır. Gençlik Ata’sının izinde azim ve iradeyle yürüdüğü sürece milletin geleceği emin ellerde demektir. İşte asırlardır yıkılmaya çalışılan Türk ruhu, gençliğin damarlarında dolaşan bu asil kanda gizlidir. Gençlik oldukça yarınlarımız garanti altındadır. 

Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması sürecinde en büyük gücümüz değerli Gençlerimizdir. Gençlerimiz, Milletimizin en değerli varlığı, Ülkemizin ve insanımızın umudu ve mutlu geleceğimizin güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü silah arkadaşlarını ve bu Vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin, Gençlik Haftasını ve Bayramını tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi iletiyorum ”dedi.

Açılış konuşmasının bitiminde Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibimizin gösterileri, Protokol ve vatandaşlarımız tarafından beğeni ile izlendi.

15-19 Mayıs Gençlik Haftası Açılış Töreni Hafta boyunca gençlerimizin birebir içerisinde olduğu ve halkımızın katılımlarıyla ortak olacağı coşkuyla gerçekleştirilecek etkinliklerin duyurusunun yapılmasıyla sona erdi.