Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen “TECRÜBE KONUŞUYOR” projesi kapsamında Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Haltercimiz Halil Mutlu, Spor Programcısı Erdoğan Arıkan ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı Tokat’ ‘ lı gençlerle buluştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Doğan Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Sarıkaya, Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Arslan, kurum personellerimiz, gençlik merkezi üyelerimiz ile öğrencilerin yoğun katılımları ile Erdoğan Arıkan moderatörlüğünde Gençlik Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen Tecrübe Konuşuyor programı kapsamında Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Haltercimiz Halil Mutlu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı bilgi ve birikimlerini paylaştılar.

Programın açılışında Moderatör Erdoğan Arıkan;

"Tokat insanları ve havasıyla sıcak bir şehirdir. Bu yönden Tokat’ a geldiğim için çok mutluyum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu ‘Tecrübe Konuşuyor’ projesinde ben moderatör olarak görevliyim. Tüm Türkiye’yi geziyoruz. Tokat’ ta gençlerle buluşmak bizim için çok huzur vericidir.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, gençlerin tecrübe ile buluşmasına çok önem veriyor. Bugün Gaziantepli gençlerin bir güreş şampiyonundan ve sanatçıdan çok tecrübe kazanacağına inanıyorum. Keyifli bir gün olacak “ dedi.
İlk olarak Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Haltercimiz Halil Mutlu tecrübelerini anlatırken Şampiyonun hayatında yaşadığı tecrübeler ise sinevizyon vasıtası ile gençlere izletildi.

"HALTER YAPANLARIN BOYU KISALMIYOR"

Sayısız şampiyonluk ve madalya kazanan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Haltercimiz Halil Mutlu, çok zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini babasının itiraz etmesine rağmen spordan vaz geçemediğini söyledi. Ailesiyle birlikte Bulgaristan'da yaşadığını haltere merak sardığında ise en büyük tepkiyi babasının verdiğini kaydeden Mutlu şöyle konuştu:

"Haltere merak duyduğumu babama söylediğimde o da bana, 'halter yapanların boyu kısa kalıyor, sen yapma başka spor yap' dedi. Ben ona inanmadım araştırdım öyle bir durumun olmadığını öğrendim. Ben halterci olmak için Türkiye'ye gideceğim dediğimde babam bana 'bu kapıdan çıkarsan bir daha dönemezsin' dedi. 

Bu şartlarda spora başladım ve bugüne geldim. Size tavsiyem olmak istediğiniz yere, olmak istediğiniz ne ise onu yapmaya gayret gösterin eğer çizdiğiniz yol sizce doğru ise bunu gerçekleştirin." 

Programın devamında ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı’ nın hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti.
Aslında herkesin ortak gayesinin memleketini seven bir gençlik yetiştirmek olduğunu vurgulayan Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı ise;

“ORTAK GAYE MEMLEKET OLMALI”

 “Bizler vatanını, milletini ve bayrağını seven gençler yetiştirdiğimiz takdirde başarılı olmamamız için hiçbir neden yoktur. Bu konularda ahlak her zaman ön plandadır. Çünkü ahlakla beslenen bir yapım ya da iş her zaman daha güzel ve daha asildir” şeklinde konuştu. Kabaklı gençlerden gelen ‘Zorlukları aşmak için ne yapmalıyız?‘ sorusuna ise yanında oturan Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu’ yu göstererek “Çabalayıp, azim gösterin sonra zaten başarılı olduğunuzu göreceksiniz” diye cevapladı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı bağlaması ile birlikte bir birinden güzel ezgilerden oluşan Türküler seslendirirken, salonu hınca hınç dolduran gençlerimiz de türkülere eşlik ettiler.

Gençlerimizin yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen Tecrübe Konuşuyor etkinliği sonunda, katılımcılar içerisinde yapılan çekilişle 3 adet tablet kazananlara takdim edilmesine müteakiben, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Doğan Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Sarıkaya ve Gençlik Merkezi Müdürümüz Selahattin Arslan İlimizde gerçekleştirilen programın anısına Moderatör Erdoğan Arıkan, Olimpiyat Şampiyonu Milli Haltercimiz Halil Mutlu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı’ ya İlimize özgü ürünlerden oluşan birer hediye paketi takdim ettiler.