12-14 Haziran 2015 tarihleri arsında Tokat’ta ilk defa düzenlenen Danişment Gazi Atlı Oyunlar Festivali öncesinde düzenlenen ve Stadyum önünden başlayarak vatandaşlarımızın yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’ da sona erdi.

Kortej yürüyüşü sonrasında;

Tokat Valimiz Cevdet Can, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Atlı Oyunlar Federasyon As Başkanı Günal Genç, Şube Müdürlerimiz, personellerimiz, festivale katılım sağlayan sporcular ve vatandaşlarımızın katılımları ile kortej yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Meydanında Tokat Danişment Gazi Atlı Oyunlar Festivali’ nin açılış seremonisi gerçekleştirilmiştir.

İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Tokat Danişment Geleneksel Okçuluk Derneği Başkanı Dr. Yaşar Metin Aksoy tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Tokat Danişment Gazi Atlı Oyunlar Festivalinde yapılacak olan etkinliklerin duyurusunun yapılması ile sona erdi.

FESTİVAL PROGRAMI

Tarih: 13 Haziran 2015 / Etkinlik: Atlı Okçuluk Yarışmaları / Yer: Ada Horse / Saat: 10:00
Tarih: 14 Haziran 2015 / Etkinlik: Atlı savaş Oyunları ( Okçuluk-Kılıç-Mızrak-Cirit-Matrak) Yer: Uzun Burun Çim Saha / Saat: 11:00

FESTİVALE KATILIM SAĞLAYACAK KULÜPLER

- Tokat Belediye Plevne Spor Kulübü 
- Tokat Gençlik ve Spor Kulübü
- Tokat Danişment Atlı Spor Kulübü
- Sivas Önder Atlı Spor ve Cirit Kulübü
- Erzincan Fatih İhtisas Atlı Spor Kulübü
- Ferdi Sporcular