Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Yüreklere dokunmak sloganı ile başlattığı Damla Projesi 18-21 Haziran 2016 tarihleri arasında ilimiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Suriye, Afganistan, Bangladeş, Burkina Faso, Kamerun, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Yemen, Irak, Mısır, Çad, Katar, Malezya ve Çin’ den gelen 31 öğrenci ile ülkemizden 9 öğrenci olmak üzere toplamda 40 gönüllü genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında İlimizde bir araya geldiler.

Ramazan Ayına özel olarak hazırlanan program dahilinde İlimizde dört gün boyunca Damla Projesi kapsamında sosyal aktiviteler, dezavantajlı guruplarla çalışmalar, köy iftarları, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde yaşlılarımızı ziyaret, köy ziyaretleri bahçe bakımı, Şehitlik Ziyaretleri, mezarlık ve çevre temizliği, Tarihi ve Turistik sanat eseri yapıların gezilmesi, engelli rehabilitasyon merkezinde engellilerle aktiviteler ile farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiler.

Proje kapsamında gençler, ilk olarak Bula Köyünde bahçe bakımı yaparak faaliyetlerine başlayan gönüllü gençlerimiz dört gün boyunca hazırlanan program doğrultusunda sırasıyla;

Özel Sporcularla Basketbol, Çocuk Evleri Ziyaretleri, Hacivat Karagöz oyunu, Sahur programı, Cami ziyaretleri, Mülteci Aile ziyaretleri, Şehitlik Ziyareti ve Mezarlık temizliği, Ramazan Sokağı Etkinlikleri Kitap Okuma, Mevlevihane gezisi, Huzur Evleri ziyaretleri, Kur-an Kursu öğrencileri ile bir araya geldiler.


Öğrenciler, kırsal bölgelerde bulunan Gaziosmanpaşa Köyü ile Ormanbeyli Köylerini ziyaret ettiler. Köy halkıyla sohbet eden gönüllü gençler sıcak ve samimi bir ortamda çocuklarla oyunlar oynayıp, boyama etkinliği kapsamında okul duvarlarına resim çizdiler ve Köy halkı ile birlikte kurulan iftar sofrasında oruçlarını açıp, Fatihalar okuyarak dua ettiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ve proje görevlisi Emekli Öğretim Görevlisi Mehmet Salih Köse,  Ramazan Ayına özel olarak düzenlenen dört günlük proje kapsamında katılımcı gençlerle birlikte hazırlanan program doğrultusunda gerçekleştirdikleri etkinliklerden duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek, projenin amacına uygun olarak gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. 

Projenin tümüyle gönüllük esasına dayandığını bildiren Ayvazoğlu, hem Türk hem de Türkiye'de öğrenim gören yabancı gençlerin Anadolu'yu ve insanını tanımalarını, dezavantajlı tanımlanabilecek gruplar ile bir araya gelmelerini sağladıklarını anlattı.

Damla Projesi hazırlanan program doğrultusunda Tokat Valimiz Sn. Cevdet Can’ı makamında ziyaret edilerek sona ermiştir.