Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar Cezayir’den Türkiye'ye dönüşlerinde KYK yurtlarımızda gözlem altına alınan vatandaşlarımızın karantina süreçleri ile ilgili yapmış olduğu açıklamada;

Tüm Dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte Türkiye'ye dönen vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecini geçireceği adres Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtları oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarımızın yürüttüğü ortak çalışmayla Cezayir'den Uçakla Samsun’a oradan da otobüslerle 04 Nisan 2020 Cumartesi günü Tokat’a getirilen 320 Vatandaşımız İl Müdürlüğümüze bağlı Aydoğan Aydın Yurdumuz ile Mehmet Emin Tokadi Yurdumuza yerleştirilmişlerdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların, bütün milletimiz için hakiki bir yuva olacak şekilde tasarlandığını ifade eden İl Müdürümüz Cemil Çağlar, ''04 Nisan 2020 Cumartesi günü yurtlarımızda misafir ettiğimiz Vatandaşlarımızın 14 günlük karantina süresi boyunca kendilerini evlerinde ve yalnız olmadıklarını hissettirmek için 24 saat çalışma anlayışı ile tüm imkanlarımızı seferber ederek, morallerini hep üst seviyede tutmak için özverili bir şekilde çalışmalar yaptık.

18 Nisan Cumartesi günü 14 günlük karantina süreçleri sona erdi ve yapılan sağlık kontrollerinin ardından Vatandaşlarımızı afiyetle ve sıhhatli olarak ailelerine ve sevdiklerine uğurladık.

Allah hem milletimizi hem bütün insanlığı tez zamanda selamete çıkarsın.Birlikte Başaracağız,Biz Bize Yeteriz Türkiyem"dedi.