Vali Dr. Ozan Balcı, Spor Tokat kapsamında hazırlanan Almus Uluslararası Su Sporları, Doğa Sporları ve İzcilik Kampı projesinin, Orta Karadeniz’in saklı incisi Yeşil Almus’a doğa, spor ve kültürel anlamda büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Valiliğimiz koordinasyonunda sürdürülen Spor Tokat kapsamında Almus Kaymakamlığı ile Almus Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Almus Uluslararası Su Sporları, Doğa Sporları ve İzcilik Kampı projesi Vali Dr. Ozan Balcı’ya sunuldu. 

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Almus Kaymakamı Emre Çiftci ile Almus Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Teker proje ile ilgili bilgi verdi. 

Vali Dr. Ozan Balcı, projenin Almus başta olmak üzere Tokat ve Orta Karadeniz Bölgesi’ne önemli katkı sağlayacağını söyledi. Almus Baraj Gölü’nün turistik yat gezileri, su kayağı, jetski, su bisikleti, durgun su kanosu, yelken, su bisikleti gibi su sporları ve olta balıkçılığı ile de spor turizmi içinde ayrı bir çekim merkezi haline geldiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı,  Türkiye’nin dört bir yanından Almus’un muhteşem doğası ve balık lezzetini tatmak için ilçe merkezine ve yaylalarına ziyaretçilerin geldiğini ifade etti. 

Almus Uluslararası Su Sporları, Doğa Sporları ve İzcilik Kampı projesinin eşsiz doğası olan Almus’un değerine değer katacağını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Toplantıya Almus Kaymakamı Emre Çifci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ile proje ekibi katıldı.