Almanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Lauenburg sagt Ja! zu Europa“ isimli proje kapsamında, Almanya’ya gönderdiğimiz gönüllümüz Yeliz Cansız’ın da aralarında yer aldığı bir müzik etkinliği düzenlenmiştir.

Birçok genç müzisyenin katılımı ile her yıl Almanya’nın Schwarzenbek kentinde gerçekleşen; müzik, tiyatro yönetmeni ve yapımcı olan Frank Düwel tarafından yönetilen kültürel yaz konserleri bu yıl Covid-19 süreci nedeniyle iptal edilmişti. Ancak bu yıl konserin Youtube üzerinden halka sunulmasına karar verildi.

“Kultursommer in den Wolken" ismi ile gerçekleşen bu kültürel yaz projesinin Beat&Dance etkinliğinde gönüllümüz Yeliz Cansız, Dima Ivanov’un gitar performansı eşliğinde “Forget What I Said“ şarkısını seslendirdi.

Etkinliğin kayıtları Schwarzenbek Korona Gençlik Merkezi’nin Youtube kanalında paylaşıma sunulmuştur.

Gönüllümüz yaşadığı bu güzel tecrübeyi; "Böyle bir etkinlikte yer almak benim için unutulmaz bir deneyim oldu. Arka planda çokça emeği geçen kişiler mevcut. Etkinliğin yönetmeni ve mimarı Frank Düwel'e, kayıt, ses, ışık gibi unsurları bir arada tek başına yöneten Benjamin Tschuschke’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Umarım projemiz hak ettiği ilgiyi görür. Etkinliğimize göz atmak isterseniz kayıtların paylaşıldığı Youtube kanalımız “Jugendzentrum Schwarzenbek“ ve yer aldığım videonun linki https://www.youtube.com/watch?v=Oy2Y9dpBp6I Şimdiden teşekkürler.” sözleriyle aktarmıştır.