57.Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü yüzlerce kişinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen"57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü" İl Müdürlüğümüz Tokat Gençlik Merkezi koordinesinde genç-ihtiyar yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Tokat Merkez Ali Paşa Camisinde sabah namazında İl Müftümüz Ahmet Erdem tarafından 57.Alay Çanakkale Şehitlik ve Şehadet üzerine verdiği Vaaz ile başlayan program 102 yıl önce şehit düşen askerler gibi kılınan sabah namazının ardından Tokat Belediyemiz tarafından 57.Alay' ın son yemeği olan yarma çorbası ikramı yapılarak devam etti.

İkramların ardından İl Müdürümüz Cemil Çağlar, Gençlik Merkezi Müdürümüz Kazım Elmas, Gençlik Merkezi Koordinatör Müdürümüz Erol Öktem, Şube Müdürümüz Celal Yurdakul, Ömer Besler, İl Müftüsü Ahmet Erdem, personellerimiz, liderlerimiz, sporcularımız, gönüllü gençlerimiz ve vatandaşlarımızın katılımları ile Tokat Erenler Şehitliğine yürüyüş gerçekleştirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca; savaşların kahraman birliği 57'nci Alayı Conkbayırı'na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, İlimizde de genç yaşlı yüzlerce kişinin katılımlarıyla 60 metre uzunluğunda açılan Türk Bayrağı eşliğinde Tekbirler eşliğinde yapılan yürüyüş ile bir kez daha hayat buldu.

Şehitlikte Çanakkale Şehitleri ve bu vatan uğruna şehit düşmüş aziz şehitlerimizin ruhlarına Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okunmasıyla tamamlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar yaptığı açıklamada;

57.Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü etkinliğinin Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 81 ilde eş zamanlı düzenlendi.

İlimizde vatandaşların Ali Paşa Camisi'nde sabah namazında bir araya gelerek dua ettiğini ifade eden Çağlar , "İlimizden genç-ihtiyar, vatandaşlarımız ellerinde Türk bayraklarıyla 57.Alay Çanakkale şehitlerimiz anısına yürüdük ve dualar ettik. Etkinliğimize katılan emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.