Gençlik ve Spor Bakanlığı- Spor Genel Müdürlüğümüz ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu işbirliğinde Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (TASKF) tarafından ortaklaşa düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası etkinliklerinde spor heyecanı İl merkezi ve İlçelerimizde düzenlenen etkinlikler ile devam ediyor.

 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında İlimizde yapılacak bu etkinlik ile ; sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturarak insanların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakalar düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacını taşıyor.

Bu kapsamda Kortej yürüyüşü ile başlayan Amatör Spor Haftası” etkinlikleri Okçuluk, Badminton, Futbol, Hentbol, Basketbol, Voleybol, Kort Tenisi, Yüzme, Atletizm ve Masa Tenisi branşlarında yapılan yarışmalarla devam ediyor.

Amatör Spor Haftasında Hüseyin Akbaş Spor Salonunda Basketbol ve Voleybol Karşılaşmaları, Uzun Burun Sentetik Sahamızda Veteranlar Futbol müsabakası, Okçuluk Eğitim ve Antrenman Merkezimizde Okçuluk yarışmaları, Gençlik Merkezi Mehmet Akif İnan Spor Salonumuzda Badminton müsabakaları bir birinden çekişmeli ve centilmence geçen karşılaşmalar ile tamamlandı.

Sportif etkinliklerimize katılan tüm sporcularımıza günün anısına madalya verilirken, 11 Ekim 2017 Çarşamba günü Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda yapılan Genç Kızlar Basketbol karşılaşması sonrasında sporcularımıza ve karşılaşmayı yöneten Bayan Hakemlerimize “Dünya Kız Çocukları Günü” dolayısı ile karanfil hediye ettik.

Amatör Spor Haftası Etkinliklerimiz Atletizm, Voleybol, Hentbol, Yüzme ve Masa Tensisi branşlarında yapılacak olan etkinliklerle devam edecek.