Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Erbaa Gençlik Merkezimiz ile Erbaa Belediyesi işbirliği içerisinde 27 Ocak 2015 tarihinde Osmanlı Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinliklere Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mikail Altıntaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Raif Ünal,Gençlik Merkezi Müdürümüz Selahattin Arslan, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Erbaa Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Usta çok sayıda kurum amiri, gençlik Liderlerimiz, gönüllü gençlerimiz, sporcularımız ve vatandaş katıldı.

Erbaa Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinliklerde Osmanlı okçusundan, temsili padişaha, Osmanlı Macunu'ndan mehter takımına kadar çok sayıda etkinlik yer aldı. 

Osmanlı Haftası Etkinlikleri, 27 Ocak 2015 Salı günü saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanına kurulan Osmanlı Kültür Sergisiyle başladı. Erbaalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide ayrıca, Osmanlı Padişah giysisi ve temsili taht da yer aldı. Çok sayıda vatandaş Padişah Kaftanı ve Kavuk giyerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Osmanlı Haftası Etkinlikleri daha sonra Erbaa İlçe Stadyumu önünden başlayan kortejle devam etti. İlçe Stadyumu önünde toplanan kalabalık, Erbaa Fatih Anadolu Lisesi Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğindeki yürüyüş vatandaşlarımızın yoğun katılımları ile Cumhuriyet Meydanındaki sergi alanına kadar devam etti.

Yürüyüş sonrası Erbaa Fatih Anadolu Lisesi Mehter takımı Cumhuriyet meydanında verdiği muhteşem konser katılımcılar ve vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.