Tokat Valiliğimizin önderliğinde yapılmakta olan 2015’ ten 2071’ e “Kurumsal İşbirlikleriyle Tokat Vizyonu” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muhtarlar Derneği işbirliği içerisinde İl Müdürlüğümüzün koordinesinde Mahallelerarası Futbol ve Voleybol Turnuvası  Koordinasyon toplantısı,  İl Müdürümüz Cemil Çağların Başkanlığında, Şube Müdürlerimiz İbrahim Tarun, Ömer Besler, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem ve 30 Mahalle Muhtarının katılımları ile Tokat Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Cemil Çağlar toplantının açılışında yaptığı konuşmasında;

Sayın Valimizin öncülüğünde 2071 Tokat Vizyonu doğrultusunda İlimizdeki mahallelerimizle bir araya gelmek ve kurumumuz ile mahallelerimiz arasında yapabileceğimiz çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik.

Sizlerin de büyük destekleri ile gerçekleştireceğimiz “Mahallelerarası Futbol ve Voleybol Turnuvası” ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Valiliğimizin vizyonları doğrultusunda spor kültürünü tabana yayarak mahallelerimiz arasında kaynaşmayı, dayanışmayı artırarak mahallelerimizin sosyalleşmesine ve gençlerimizi yetenekleri doğrultusunda kulüplerimize yönlendirerek başarılı gençlerimizi Türk Sporuna kazandırmış olacağız.

İl Müdürümüz konuşmasının devamında;

Muhtarlarımıza Kurumumuz ve Gençlik Merkezimiz faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, 14-29 yaş arası gençlerimizin merkezlerimizde ve tesislerimizde verilmekte olan ücretsiz kurslarımızdan faydalanabilirler. Gençlerimizi madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan korunmak ve gençlerimizin merkezlerimize yönlendirilmelerinde siz değerli muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu konularda bizlere vereceğiniz büyük destekler için teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Görkem de konuşmasında bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesi ile birlikte mahalleler arası dayanışma, birliktelik ve kaynaşma duygularının artacağını ve gençlerimizin kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacağı yönde açıklamalarda bulunarak projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Açılış konuşmaların ardından, Şube Müdürümüz İbrahim Tarun tarafından katılımcı muhtarlarımıza gerçekleştirilecek olan Mahallelerarası Voleybol ve Futbol turnuvası projesi ile ilgili başvuru, fikstür hazırlanması ve karşılaşmaların yapılması ile ilgili teknik bilgiler verildi.

Karşılıklı görüşlerin belirtilmesiyle devam eden koordinasyon toplantısı yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve projeye startının verileceği toplantı tarihinin belirlenmesi ile sona erdi.