Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkemizin teknoloji alanında gelişimini ivmelendirmek amacıyla 100 Günlük Eylem Programı içerisinde yer alan DENEYAP Teknoloji Atölyesi #SporTokat'ımıza kurulacak.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Tokat tanıtım toplantısı Tokat Valimiz Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanımız Av.Eyüp Eroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Tokat Sanayi Teknoloji Müdür Vekili Abdullah Bolat, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ( T3 Vakfı ) Yönetim Kurulu Üyesi Vakıf Müdürü Ömer Kökçam ve İl protokolünün katılımıyla 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Tokat Valimiz Dr.Ozan Balcı;

Bizim milletimiz estetik değerleri yüksek bir millettir, bilime, kültüre, aklın kullanılmasına özel kıymet verir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının(T3 Vakfı) iş birliğiyle Valiliğimiz himayelerinde ilimizde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri 26 Haziran Atatürk Kültür Saray’ında düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökcan, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ilimizde kurulan Deneyap Atölyesi'nin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye’de ilk etapta 12 ilde eğitimlerine devam eden, ikinci etapta Tokat’ında içinde bulunduğu 18 ilde daha hizmete açılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin Tokat’ta da açılmasını önemsediğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, bu proje ile Tokat’ta teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirileceğine dikkat çekti.