İl Müdürlüğümüz, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Kalite Sertifikası almaya hak kazandı.
 
15-17 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen “Avrupa Dayanışma Programı Genel Değerlendirme Toplantısı sonrasında kurumumuza gönderilen Kalite Sertifikasını Şube Müdürümüz Oktay Düzen ve AB Proje Koordinatörümüz Ömer Özbey tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar’a takdim edildi.

Avrupa Dayanışma Programı (EUROPEAN SOLIDARITY CORPS) Nedir ?


Avrupa Dayanışma Programı, gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.
Program, daha önce Avrupa Gönüllü Hizmeti olarak bilinen ve mevcut Erasmus+ altında yer alan Gönüllülük programına ve diğer AB finansman programlarına artı değer katmaktadır.

Avrupa Dayanışma Programı, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 2018/1475 sayılı Tüzüğü ile kurulmuştur.

Avrupa Dayanışma Programı Neleri İçeriyor?

Gönüllülük Projeleri
Dayanışma Projeleri
İş ve Staj Projeleri (Traineeship and Job) (Türkiye programa dâhil değildir.)

Türkiye’nin Avrupa Dayanışma Programı’na katılımı, 2018/1475 sayılı Tüzüğün 11 (1) (b) (i) Maddesine göre gönüllülük faaliyetleri, dayanışma projeleri ve ağ oluşturma faaliyetleriyle sınırlı kalmaktadır.