T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Türkiye Ulusal Ajansı) sunulan 2019-1-TR01-ESC11-072398 referans numaralı “Adım Adım Türkiye” isimli projenin faaliyetleri 01 Temmuz 2020 tarihi itibariyle başladı.

Proje kapsamında İspanya’nın Alicante şehrinden kurumumuza gelen, Ara Tena Sanchez ve Marcos Novoa Aleman isimli gönüllüler, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar'ı makamında ziyaret ettiler. 

Proje Yasal Temsilcisi Şube Müdürümüz Celal Yurdakul, Proje Koordinatörü Ömer Özbey ve Eurodesk İrtibat Sorumlusu Hakan Meriç proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 6 ay boyunca kurumumuzda gönüllü faaliyetlerde bulunacak olan Ara Tena Sanchez ve Marcos Novoa Aleman, çeşitli branşlardaki spor faaliyetlerine destekte bulunacaklar, Erasmus+ programının ve Avrupa Dayanışma Programı projelerinin tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetlerinde çalışacaklar ve İngilizce & İspanyolca konuşma kulüpleri kurarak Tokat gençlerinin 2 farklı dil ile pratik yapmalarını sağlayacaklardır. Söz verdiğimiz gibi Tokat gençliğinin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz.