"Bu Yaz Mutlaka Spor'a Başlamalısınız"

 Spor Tokat GSB Spor Okulları açılışı coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Tokat Valimiz Dr.Ozan Balcı, İl Müdürümüz Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, kurum amirleri, şube müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz, Antrenörlerimiz, Sporcularımız ve Ailelerinin katılımları ile Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumunda saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşması Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar tarafından yapıldı.

Çağlar yaptığı konuşmasında;

Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün Kuruluşunun 83. Yıl dönümü kapsamında her yıl açılan Spor Tokat GSB Spor Okulları açılış törenimize hoş geldiniz.

Sportif faaliyetlerin bireylerin bilişsel ve kültürel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağladığını, kültürel ve sosyal boyutu ile de birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının geliştirdiği görülmüştür.

Bu kapsamda “SAĞLIK SPORDA, SPOR TOKAT’TA " sloganıyla ile açılışını yaptığımız Spor Tokat GSB Spor Okullarımızın hedef kitlesi, 05-18 Yaş arası tüm çocuklarımız ve gençlerimizdir.

Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımıza;

2020-2021 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle İl Merkez, İlçe, Belde ve köylerdeki çocuk ve gençlerimizin yetenek ve istekleri doğrultusunda en az bir spor branşıyla tanışmaları, spor kültürünün tabana yayılmasıyla, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirerek, öz güvenlerini artırmak çocuklarımızın ve gençlerimizin sporu bir yaşam felsefesi haline getirmeleri, her türlü bağımlılık ile kötü alışkanlıktan uzak durmaları, obeziteye karşı mücadeleye öncülük ederek, spor ile dost olmaları, sporu yaşam biçimi haline getirmelerin ve böylece toplumda spor kültürünün oluşması amaçlanmıştır. 

Türk Sporuna Yeni Şampiyonlar Kazandırılacak

Spor Tokat GSB Spor Okulları kapsamında çocuk ve gençlerimizin spor hayatlarında profesyonellik yolundaki gelişimlerinin izlenebilmesi ve desteklenmeleri için mevcut spor kulüplerinin yanı sıra yeni kurulaması sağlanan gençlik ve spor kulüpleri ile okul spor kulüplerine yönlendirmeleri yapılmaktadır.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından bu yaz döneminde 24 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verilecek. İlimizin dört bir yanındaki on binlerce çocuk ve gencimizi Pandemi tedbirlerine uygun olarak hazırlanan antrenman programlarımız ile yine sporun tüm güzellikleriyle buluşturacağız.

Spor Tokat GSB Spor Okullarımızda en az bir spor branşı ile tanışarak, spor yapan çocuklarımızın vatanına, milletine hayırlı birer genç olması, toplum hayatına katılan sağlıklı bireyler olması yolunda önemli bir basamak olmasını diliyor, çocuklarımız sporla büyüsün, spora erişimi olmayan çocuğumuz kalmasın diyerek,  bu süreçte Spor Tokat GSB Spor okullarımızda faaliyette bulunacak antrenör ve sporcularımıza başarılar diliyorum.

Çocuklarımızın gelişimi ve geleceği için onları muhakkak spora yönlendirmeliyiz. Modern tesislerimizle pandemi kurallarına uygun olarak kurslarımızı gerçekleştireceğiz. 

Velilerimiz çocuklarını yaz boyunca Spor Tokat GSB Spor Okullarımıza kayıt yaptırabilirler. 

Tüm Tokatlılarımızı İl ve İlçe Müdürlüklerimiz bünyesinde açtığımız Spor Tokat GSB Spor Okullarımıza bekliyoruz

Konuşmaların devamında halk oyunları gösterileri yapılırken Tokat Valimiz Dr.Ozan Balcı ve Protokol tarafından Spor Tokat GSB Spor Okulları kapsamında açılan spor branşlarımızda çalışmalarına devam eden sporcularımızın tarafından branşlarına özgü spor gösterileri ile açılış programımız sona erdi.